Ortaöğretim sistemi sil baştan değişiyor!

Ortaöğretim sistemi sil baştan değişiyor!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Anadolu, fen, meslek ve normal liseler arasındaki kalite farkının ortadan kaldırılacağını ve sınava girilmesine gerek kalmayacağını söyledi

 

Bakan Dinçer, katıldığı bir televizyon programında üzerinde bir yıldır çalıştıkları yeni ortaöğretim sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eğitim sisteminde yaptıklarıdeğişikliklerin sınavların kaldırılması ve dershanelerin kapatılması konusunun bir parçası olduğunu belirten Bakan Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını, dershanelerinkapatılacağını söyledik. Fakat dershaneye ve sınava ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan, bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil. Yapılan her değişiklik, getirileceksistemi destekleyecek olan değişikliklerdir. Yani bir bütünün parçalarıdır" dedi.
 
YARIŞ OLMAYACAK
 
"Öğrencileri kendi elimizle zora sokuyoruz" diyen Bakan Dinçer, "Türkiye'nin 70 ilinde kalabalık sınıf sorunu yok. Bu sorun göç alan ilerde. 2-3 yıl sonra bu da ortadan kalkar. Ancak biz okullarımızda kalite farkını kendi elimizle yaratmışız. Anadolu, fen ve meslek lisesi olarak okulları ayırmışız. Aralarındaki fark belli. Anadolu liselerinde öğrenci 5 saat yabancı dil fazla görüyor. Fen liselerinde ise 4 saat fen dersi fazla. Bütün bu değişiklikleryarışı ortaya çıkarmış. Şimdi biz bu yarışı ortadan kaldırıyoruz. Öğrencilerin dersseçmesine esneklik getiriyoruz. Normal bir lisede okuyan öğrenci, daha fazla yabancı dildersi aldığında, sınavla gideceği okuldan, en yakınındaki okulun bir farkı kalmayacak. Sınava girmesine gerek kalmayacak. Kalite farkını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" diyekonuştu.
 
YENİ ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ NELER GETİRİYOR?
 
-SBS kaldırılıyor.
 
-Tür olarak liseler akademik, meslek, fen, ve özel lise olacak.
 
-Adrese dayalı olarak öğrenciler Anadolu liselerine kayıt yaptıracak.
 
-Anadolu öğretmen liseleri kapanacak.
 
-Fen liseleri nüfusu 500 bin olan yerlerde olacak.
 
-Bazı Anadolu liselerinde hazırlık sınıfları kaldırılacak.
 
-Meslek liselerine girişler, öğretmenler kurulu kararıyla gerçekleşecek.
 
Kaynak: Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.