Ortaokul öğrencisi, öğretmenini KDK'ya şikayet etti

Ortaokul öğrencisi, öğretmenini KDK'ya şikayet etti

KAMU Denetçiliği Kurumu'na (KDK) internet üzerinden başvuran bir ortaokul öğrencisi, ders işleyiş yöntemini beğenmediği öğretmenini şikayet etti. Şikayet sonrası görevli uzman, okula ziyaret gerçekleştirerek, okul müdürü ve rehber öğretmen ile görüşmeler

İstanbul'da yaşayan bir ortaokul öğrencisi KDK'nın 'www.kdkcocuk.gov.tr' adresli çocuk internet sitesi üzerinden yaptığı başvurusunda sosyal bilgiler öğretmeninin okul dışından aldırdığı kitabı baştan sona yazdırdığını belirtti.

KDK'nın İstanbul ofisinde görevli uzman, okula ziyaret gerçekleştirerek, okul müdürü ve rehber öğretmen ile görüşmeler yaptı, ardından başvuruyu yapan çocuk ile irtibat kurdu.

Kurum, Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından hazırlanan raporda, başvuran öğrenci ile tekrar iletişime geçildiği ve öğrencinin şikayetçi olduğu öğretmenin ismini ve sorununu rehber öğretmeni ile paylaştığı, sorunun okul idaresine de intikal ettirildiği kaydedildi.

Raporda, okul müdürünün gereken uyarıları alacağının düşünüldüğü ifade edilirken, şikayette bulunan çocuğun da öğretmenini gözlemlemek için biraz süre istediği belirtildi. Ayrıca çocuğun, bu süre zarfında öğretmeninin davranışlarının değişmemesi halinde KDK'ya tekrar başvuruda bulunacağını söylediği de bildirildi.

Sorunun öğrenci ve öğretmen arasında çözülmesinden sonra KDK, 'dostane çözüm kararı' verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum