Osman Bahçe'den Ücretli Öğretmenlik Açıklaması

Osman Bahçe'den Ücretli Öğretmenlik Açıklaması

Osman Bahçe, Ücretli Öğretmenlik İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı SayınOsman Bahçe Öncelikle Dün Ataması Yapılan 15 Bin Öğretmene görevlerinde Başarılar dileyip Hayırlı olsun diyor Ve söze ücretli öğretmenlikle devam etmek istyori. 120 Bin civarında acık olan milli eğitimde 335 bin öğretmenimiz atamabeklemektedir ve ne yazık ki bunlardan sadece 15 bini atanmaktadır geri ye  kalan öğretmenleri ise ücretli öğretmenliğe kapatmak istemektedir. Genellikle ücretli Öğretmenleri Doğu Ve Güney Doğuya verilir ama Bakıldığında bugün merkez yer olan İstanbul  Ve Ankara’da dahi pek çok okulda ücretli öğretmen göreceksiniz.

Aslına bakıldığı zaman kadrolu Öğretmenle hiçbir farkı olmayan Öğretmen’e sadece Girdiği dersin ücreti verilir.

Devlete Atanamayan Ve İş bulamamaları ile korkutup 3/1 fiyatına  çalıştırılıyor bu emeğe saygısızlıktır

Atanamayan öğretmenlerin Pek  Çoğu  Ücretli Öğretmenlikten İstifade ediyor.

Aynı Eğitim Fakültesinden Mezun 2 öğretmenden Biri gecen Sene Atanmış kadrolu Öğretmen Biri İse Atanamamış Aynı Okulda Ücretli Olarak Çalışıyor Biri 3 liraya Çalıştırılırken Ücretli Öğretmen  1Liraya  çalıştırılıyor.

Ve doğu illerinde karşılaştığımız bir diğer sorun ise köy okullarındaki öğretmenleri merkeze çekip köy de muhtarın Oğlunu Bir Ağanın Oğlunu yada Bir Bürokratın Oğlunu Yerine getiriliyor

Ziraat Mühendisi birini Formasyon İle Öğretmenlik Yaptırılıyor Burada Ziraat Mühendisleri Yanlış anlamasın Herkes Kendi İşini Yapalı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN 2. SINIF MUAMELE GÖRÜYOR

Aynı işi yapan İki öğretmen Diğeri kadrolu diğeri ise ücretli olan Öğretmenden Ücretli olana sen ücretlisin bak aynı işi yapıyoruz sen 2 alırken ben 5 alıyorum diyerek 2 sınıf Muamelesi Yapılıyor Bir müdür bile odasında Kadrolu Öğretmenle Konuşurken Gayet Kibar Ama Ücretli Bir Öğretmenle Konuşurken Adeta Bir Aslan OLUYOR

Osman BAHÇE

AKTİF EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI

medyakamu

                                                                                                                                

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.