Osmanlı Türkçesinin Liselerde Zorunlu Ders Olması Önerisi Kabul Edildi

Osmanlı Türkçesinin Liselerde Zorunlu Ders Olması Önerisi Kabul Edildi

Osmanlı Türkçesinin Liselerde Zorunlu Ders Olması Önerisi Kabul Edildi

19. Milli Eğitim Şurasının üçüncü gününde gene gündem dışı öneriler tartışılmaya devam etti.Eğitim Bir Sen’in komisyona verdiği öneri ile Liselerde Osmanlı Türkçesi dersi zorunlu okutulması kabl edildi.Önerinin gerekçesi ise “Dedelerimizin mezarlarındaki Osmanlıca yazıları okuyamıyoruz” şeklinde oldu.

Eğitim İş olarak söz alan Genel Eğitim Sekreteri Önder Yılmaz bu dersin seçmeli olarak okutulması gerektiği,asla zorunlu olmaması yönünde oldu.Yılmaz açıklamasında “Örnek olarak Fen Lisesinde okuyan bir öğrencinin bu dersi zorunlu okumak istemeyeceği ortadadır.Bu dil öğrenilmesi okunması ve yazılması çok zor bir dildir.Atatürk bir alfabe devrimi yapmadı.Devletin dilini halkın diline çevirdi.Atatürk’ün yaptığı bir anlam devrimidir.Günümüzde halen Yunus Emre’yi anlayabilmemizdeki durumda budur.Ancak Osmanlı Türkçesi ile yazılan bir çok eseri okumak ve anlamak mümkün değil.” dedi.

Tüm bu tartışmaların ardından yapılan oylamada komisyon Eğitim Bir Sen’in liselerde Osmanlı Türkçesinin zorunlu okutulması önerisini tüm itirazlara rağmen kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.