ÖSYM, KPSS A Grubu testlerini güncellemeli

ÖSYM, KPSS A Grubu testlerini güncellemeli

ÖSYM, KPSS A Grubu testlerini güncellemeli

KPSS Genel Yönetmeliğindeki " KPSS'nin usul ve esasları, içeriği, yapılacağı yer ve zamanı, sınavın duyurulması, KPSS'de yer alacak konular ile testler ve bunların ağırlıkları, puan türleri ve hesaplama yöntemi, başvuru yapacakların öğrenim düzeyi, adayların başvurusu, sınavdan elde edilecek puan türlerinin yerleştirmede ve giriş sınavına çağrıda kullanılmasına ve KPSS sonuçlarının adaylara ve kurumlara bildirilmesine ilişkin esaslar, DPB ve ÖSYM tarafından müştereken belirlenir.

Bu usul ve esaslara uygun olarak ÖSYM'ce bir KPSS Kılavuzu ve Başvuru Belgesi hazırlanır." hükmü gereğince hazırlanan KPSS Kılavuzlarında sınavda uygulanacak testler ve soru sayıları yer almaktadır.

KPSS'nin yapılmaya başlandığı 2002 yılından bu yana A Grubu testlerin içeriğinde güncellemeye gidilmiş, soru sayıları 40'dan 30'a indirilmiş ancak testlerde bir ilave ya da eksiltme olmamıştır. Pazar Sabah: Hukuk, iktisat, işletme, Maliye Muhasebe, Pazar Öğleden Sonra: Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler.

2015 A Grubu ve Öğretmenlik KPSS'ye yaklaşık 600 bin aday girmiş, A grubu puanlarının hesaplanması için Pazar oturumlarına katılan aday sayısı öğleden önce 106 bin öğleden sonra ise yaklaşık 70 bindir.

ÖSYM Başkanlığının yayımlamış olduğu 2015 yılı KPSS A Grubu testlerinin ortalama ve standart sapma değerlerine bakıldığında iki test dikkat çekmektedir: İstatistik ve Ekonometri.

Adayların bu testlerde gösterdiği başarı ortalama yarım soruya dahi tekabül etmemektedir. İstatistik için 0,314 ve Ekonometri için 0,471.

Adaylar 120 puan türünün hesaplanması için bir taraftan YDS girmekte, diğer taraftan bilgi sahibi olmadığı ya da çok az olduğu İstatistik ve Ekonometri testlerini işaretlemektedir.

Adayların sırf puanlarının hesaplanması için zaman ve emek harcadığı bu iki testi ÖSYM'nin kaldırması, hem adayları rahatlatacak hem de ÖSYM'yi külfetten kurtaracaktır.

www.memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.