ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar için atama süreci nasıl işleyecek?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar için atama süreci nasıl işleyecek?

30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

30 Haziran – 07 Temmuz 2022 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2022/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Temmuz 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

ÖSYM tarafından açıklanan verilerine göre 58 bin 967 aday tercih işlemlerine katılmış, 1.875 kadro ve pozisyona yerleştirme yapılmış ve 3 kadro/pozisyon boş kalmıştır.

Yine ORTAÖĞRETİM'den 62 kişi, ÖN LİSANS'dan 731 kişi, LİSANS'tan ise toplam 1.085 kişi yerleşmiş, LİSANS mezunları için açılan 3 kadro/pozisyon ise boş kalmıştır.

Atama süreci nasıl işleyecek?

ÖSYM tarafından yapılan işlem yerleştirme olduğu için atama süreci ilgili kurumlar tarafından yapılacaktır. Kamu kurumları atama yapmadan önce arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması yapmak zorundadır.

Buna göre, statüsü veya çalıştırma şekline bağlı olmaksızın ilk defa veya yeniden memuriyete yahut kamu görevine atanacaklar hakkında arşiv araştırması yapılır.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları, gizlilik dereceli birim ve kısımları birinci fıkra gereğince belirler. Ancak tüm kamu kurum ve kuruluşlarının; teftiş ve denetim birimleri, personel birimleri, bilgi işlem birimleri ve özel kalem müdürlükleri gizlilik dereceli birimlerden sayılmaktadır.

Sonuç olarak kamu kurumlarına yerleştirilen adaylar atama işlemleri için kamu kurumlarının internet sitelerini takip etmelerini öneririz. Ayrıca, ilgili kurumlar adayların adreslerine de atama için gerekli evrakları süre belirterek istemek zorundadır. Bu nedenle adayların kendilerinden istecek aşağıdaki belgeleri temin etmek için ilgili kurumların internet adreslerindeki duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

1- Atama Başvuru Formu

2- ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesinin İnternet Çıktısı,

3- Yerleştirmede kullanılan diplomanın veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya e devlet çıktısı, eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya noter onaylı bir sureti,

4- Nüfus Cüzdanının fotokopisi,

5- Sağlık raporu

6- 6 adet vesikalık fotoğraf (4,5x6 cm ebadında son 6 ay içerisinde çekilmiş Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun),

7- Mal Bildirim Formu (form önlü arkalı tek sayfa olacak ve kapalı zarf içinde teslim edilecektir),

8- Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi,

9- Başka kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kurumlarından alacağı hizmet belgesi ile atanma talep dilekçesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.