ÖSYM'nin TYT örnek soru kitapçığı belirsizliği azaltmıştır

ÖSYM'nin TYT örnek soru kitapçığı belirsizliği azaltmıştır

4 Aralık 2017 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı.

4 Aralık 2017 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinde, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) ilişkin örnek soru kitapçığı yayımlandı. Yeni sistemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 9 Kasım 2017’de revize edilmesi ve netleştirilmesinin ardından, adaylardan gelen yoğun talep üzerine ÖSYM’nin bir ay içerisinde örnek soru kitapçığı yayımlamasını olumlu buluyoruz.

TYT kitapçığının yayımlanması, üniversiteye girişte ilk defa bu yıl uygulanacak yeni sınav sistemi üzerindeki belirsizliği önemli ölçüde azaltmıştır. Ayrıca, sorular incelendiğinde, ÖSYM’nin titiz bir çalışma yaparak, ilgili derslerin lise müfredatındaki konu dağılımlarını dikkate aldığı, müfredat dışında soru sormadığı ve hem bilgi temelli temel yeterlikleri hem de akıl yürütmeyi ölçmeyi amaçladığı görülmektedir.

ÖSYM’nin sınav içeriğine odaklanması ve soruları, sınavları amaçları doğrultusunda daha ölçücü yapmak için çabalaması yerindedir.  ÖSYM’nin sınavları bütün adaylara daha kolay erişilebilir kılmak için son zamanlarda yaptığı çalışmaları önemsiyoruz. Bu çerçevede, engelli adaylara yönelik özellikli sınav merkezlerinin bütün illere yayılacak olması ve aday sayısı kaç olursa olsun bütün illerde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) yapılacak olması, adayların daha masrafsız ve zahmetsiz bir şekilde sınavlara girebilmesi açısından doğru adımlardır.

YÖK ve ÖSYM, sınavlara ilişkin olarak toplumdan gelen makul taleplerin karşılanması konusundaki çabalarını devam ettirmelidir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.