ÖSYS’ye başvuru başlıyor

ÖSYS’ye başvuru başlıyor

Üniversite adayları için sınav maratonu yeni yıl ile birlikte başlıyor.2013-ÖSYS başvuruları 2-15 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Lise müdürlükleri, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ve ÖSYM büroları başvuru süresince görev yapacak.

2013-2014 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve ön lisans (sınavsız geçiş de dahil) programlarında öğrenim görmek isteyen adaylar için 2013-ÖSYS başvuru süreci yarın başlıyor. Sınavsız geçiş için Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)-2013’e girme zorunluluğu yok ama sisteme (2013-ÖSYS) başvurma zorunluluğu var. Adaylar, 2013-ÖSYS Kılavuzu ile Aday Bilgi Formuna, www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Lise Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları 2013-ÖSYS başvuru merkezi olarak görev yapacak. Henüz mezun olmamış adaylar kendi liselerinde başvuruda bulunabilecek. Mezunlardan 2011 veya 2012 ÖSYS’den birine başvuru merkezi aracılığıyla başvurmuş olan ve

öğrenim bilgilerinde değişiklik

olmayan adaylar başvurularını,

bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru

merkezinde yapabilecek.

Mezun adaylardan 2011 ve 2012-ÖSYS’nin her ikisine de başvurmamış olanlar ile 2011 veya 2012-ÖSYS’ye başvurmuş ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar internetten bireysel başvuru yapamayacak. Başvurularını herhangi bir başvuru merkezinden gerçekleştirecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.