Otomobilde bayram hareketliliği: İkinci elde fiyatlar yüzde 10 arttı

Otomobilde bayram hareketliliği: İkinci elde fiyatlar yüzde 10 arttı

Bayram öncesi oto piyasası hareketlendi. Dizel, sedan ve otomatik vites araçlara ilgi büyük. Artan taleple fiyatlar zamlandı. Bir ay önceye göre yüzde 10'luk artış var. Oto bulamayan kiralık araç tercih ediyor. Ancak kiralık fiyatları da ikiye katlandı

İkinci el otomobil piyasasında bayram hareketliliği yaşanıyor. Bayilerdeki uzun teslimat süresi sebebiyle ikinci el otoya yönelen vatandaşlar fiyatların da artmasına yol açıyor. Özellikle dizel ve sedan otomobillere ilgi var. Eser Otomotiv yetkilisi Bayram Tuna "Yaz aylarının gelmesi ve bayram öncesi piyasalarda canlılık var. Az kilometredeki otomatik vites araçlara daha çok tercih ediliyor.

Genel piyasa fiyatları bir ay öncesine göre yüzde 10 civarında arttı. Bayilerde sıra beklemek istemeyenler ikinci ele yöneliyor" dedi. Hem bireysel hem de galericilerin bayramı düşünerek fiyat artışına gittiğini de ifade eden Tuna "Her bayramda fiyatlar artar. Bayram sonrasında düşer. Ancak son yıllar biraz farklı seyrediyor. Çünkü sıfır araç bayilerinde de araba yok. O sebeple ikinci el otomobile ilgi fazla" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.