Oy farkını açıkladı! Saat 15.00'de İmamoğlu için harekete geçiyorlar

Oy farkını açıkladı! Saat 15.00'de İmamoğlu için harekete geçiyorlar

Oy farkını açıkladı! Saat 15.00'de İmamoğlu için harekete geçiyorlar

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklamada bulunarak son oy farkını açıkladı. Saat 15.00'da ise partililerle Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını istemek için harekete geçeceklerini söyledi.

SON DURUMU AÇIKLADI

"Şu an itibariyle İstanbul'da 31 bin 186 sandığın 30 bin 242si sayılmış durumda. İstanbul'un pendik esenyurt avcular ve maltepe ilçelerinde sayımlar devam etmekte. Bugün birkaç saat içinde bitecek. Maltepe ilçesindeki sayımlar MHP'nin başvurularıyla yavaşlatılıyor.

FARK 15 BİN 119

Canan Kaftancıoğlu, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki güncel oy farkının 15 bin 119 olduğunu açıkladı.

Dün 57 sandığın kararı çıkmıştı, o sayımlarda bizlerin lehine oylar çıktığı görülüyorç 3-5 oy için, artık bu süreci bitirelim. Artık İstanbul halkı rahatlasın, farkın kapanmayacağı aşikar.

Büyükçekmece ile ilgili, normalde seçim takvimine göre 17 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkar, itirazlar yapılır, başvurular yapılır. 31 Ocak tarihi itibariyle seçmen listeleri kesinşeşir. Bu seçimde de böyle oldu. İstanbul'un 39 ilçesinde de yığma, taşıma seçmen itirazları yaptık. 19 bin 502 seçmene itiraz ettik CHP olarak. 5 bin 862 seçmenin kaydı durduruldu bu itirazlarımızla.

13 bin 680 itirazımız reddedildi. O gün Büyükçekmece'ye dair de bizim itirazlarımız vardı. biz ve AK Parti tarafından yasal süreç içinde 3 bin seçmene itiraz edildi. 745 seçmenin kaydı donduruldu, sonrasında da listeler kesinleşti.

Büyükçekmece'de usulsüzlük olmasına rağmen seçimlerin iptali reddedilmiştir.

İşlerine geldiği zaman bu kararları aldıranların süreç normal işlemişken seçimin iptalini istemiştir. Seçimin iptaline ilişkin dilekçe vermelerinin AKP'nin sandıkta kaybetmeyi belmemesinden başka izahı yoktur.

Bu gün saat 15.00'da hakkımız olan mazbatayı talep edeceğiz

Kaynak : Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.