Özbay'dan Öğretmen Atamaları Açıklaması: "Bir miktar" hani sanki yemeğe tuz katar gibi"

Özbay'dan Öğretmen Atamaları Açıklaması: "Bir miktar" hani sanki yemeğe tuz katar gibi"

Eğitim İş Genel Başkanı Özbay'dan Öğretmen Atamaları Açıklaması: "Bir miktar" hani sanki yemeğe tuz katar gibi"

2024 öğretmen atamalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından basın mensupları öğretmen atamalarına ilişkin sorularını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan cevaben " “Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.” ifadesini kullandı. Bir miktar tabiri için yorumlar yapılamaya devam ediyor. Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay TV röportajında öğretmen atamaları ve "bir miktar" ifadesi için şunları söyledi;

"Dünyada Başöğretmen unvanlı tek lider Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var. "Toplumların uygarlık düzeyi öğretmenlere verdiği değerle ölçülür." Siyasi iktidarın öğretmenlere verdiği değerin ne olduğunu gösterir bir söz "bir miktar" hani sanki yemeğe tuz katar gibi...

Durum şu Bakan Bakana, Bakan Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı tekrar Bakana ama bakıp da gören anlayan duyan yok. Bu milletin geleceğini düşünen yok aslında.

80 bin civarında ücretli öğretmen var. Siz her yıl 100 bine yakın ücretli öğretmen çalıştıracaksınız ama atama bekleyen öğretmenlere geldiğinde bir miktar diyeceksiniz bu nasıl aymazlık?

Gerçekten bir müjde olsaydı. İhtiyaç kadar, talep kadar atama olacak olsaydı Cumhurbaşkanı gür sesiyle biz 100 bin öğretmen alacağız derdi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.