Özel okul 'forma', devlet 'serbest kıyafet' dedi

Özel okul 'forma', devlet 'serbest kıyafet' dedi

Özel okullar velilerden gelen istekler doğrultusunda formada karar kıldı. Devlet okulları ise serbest kıyafeti seçti.

 

Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer'in bakanlığı döneminde en önemli icraatlarından birisi olarak gösterdiği, 'okullarda kıyafet serbestîsi' bakan değişimiyle tekrar gündeme geldi.

Özel okullar velilerden gelen istekler doğrultusunda formada karar kıldı. Devlet okulları ise serbest kıyafeti seçti

DEVLET OKULLARINDA SANCI VAR

Yeni Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcının, okullardaki serbest kıyafet uygulamasını gözden geçireceklerini söylemesiyle, tartışma alevlendi. İzmir'de özel okulların çoğu 'formaya devam' karan alıp sorun yaşamazken, uygulamanın devlet okullarında büyük sancılara yol açtığı öne sürüldü.

FORMAYA DÖNÜŞ BAŞLADI

Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) izmir Şube Başkanı Orhan Yüce, "Marka yarışları ilkokullara kadar inmiş durumda. Veliler isyanda ve okul genelinde serbest kıyafet olsa da sınıf sınıf formaya dönüş başladı" dedi.

AİLEYE KÜLFET

Yönetmelik değişikliğiyle, tüm devlet okullarında belli şartlara uyulması koşuluyla başlatılan serbest kıyafet uygulamasında, özel kurumlara velilerin en az yüzde 60'ının muvaffakatlarıyla okul kıyafetini belirleme yetkisi verildi. Devlet okullarında gelecek yıl beklenmeden serbest kıyafete geçilirken, uygulamaya destek verenlerin yanı sıra karşı çıkanlar da oldu. İzmir ve Ege Bölgesindeki özel okullar tek tek velilerine sordu, bazılarında yüzde 90'lan aşan oranda 'formaya devam' karan çıktı. Bu karar özel okulları rahatlatıp, 'kıyafet' kaynaklı sorunlara engel olurken, devlet okullarında yakışan yakışmayan, uygun olan olmayandan çok 'Bugün ne giyeceğim' sorusu çocuklarla anne babaları karşı karşıya getirdi.

ÖZEL OKULLAR FORMADAN YANA

Bakan Avcı'nın uygulamayla ilgili tasarrufunun ne olacağı merak edilirken, İzmir'de aralarında TAKEV, Amerikan, Çamlaraltı, Özel Türk, Saint Joseph, Piri Reis,I Yamanlar gibi özel okulların büyük çoğunluğu forma uygulamasını sürdürüyor.

Manşettv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum