Özer, 1. Eğitim Kongresine Katıldı

Özer, 1. Eğitim Kongresine Katıldı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Antalya’da düzenlediği “21 Yüzyılda Bir Eğitim Felsefesi Oluşturmak ve Özel Okullar” konulu 1. Eğitim Kongresi’ne katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Antalya’da düzenlediği “21 Yüzyılda Bir Eğitim Felsefesi Oluşturmak ve Özel Okullar” konulu 1. Eğitim Kongresi’ne katıldı.

 

“21.Yüzyılda Eğitim Felsefesi Ne Olmalı” panelinde konuşan Özer, eğitim sisteminin ideolojik dayatmalardan arındırılması, ahlak temelli bir eğitim sistemi kurulması gerektiğini ifade ederek, “Eğitim sistemimizde, dünya ile rekabet edecek bir altyapının oluşturulması ve bu çerçevede bir anlayışın ortaya konulması gerekmektedir” dedi.

 

İçinde yaşadığı çağın sosyal, ekonomik, kültürel, teknolojik ve siyasal gelişmelerini kavrayan, hatta yönlendiren insanlar yetiştirmenin; eğitim sistemine, eğitim felsefesine, eğitim programlarına; öğretmenlerin, eğitim yöneticilerinin yetiştirilmesine ve kariyerlerine yönelik kapsamlı ve ihtiyacı karşılar değişiklikler yapılmasını gerektirdiğini kaydeden Özer, “Bunun yanında, eğitim kurumlarının mimarisinden eğitim mevzuatına, eğitim çalışanlarının mali ve sosyal haklarından çalışma şartlarına kadar birçok alanda da benzer değişiklikler hayata geçirilmelidir. 21. yüzyılda ülkemizin insani gelişmişlik, ekonomi, eğitim, bilim ve teknoloji gibi alanlarda yaşanacak gelişmelere öncülük edebilmesi için istisnasız bütün bireylere çağın gerekleriyle uyumlu en iyi eğitimi almalarına dönük fırsat ve imkânların sağlanması gerekir. Bu gerekliliğin karşılanmasında, siyasetten bürokrasiye, akademisyenlerden bütün eğitim çalışanlarına, sermaye kesiminden sivil topluma, ebeveynlerden öğrencilere bütün kişi ve kurumlara sorumluluk düşmektedir” şeklinde konuştu.  



 

Tüketmeyi değil, üretmeyi esas alan bir sistemin kurulması gerektiğini vurgulayan Özer, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

 

“Eğitim sistemimiz ideolojik dayatmalardan arındırılmalı, ahlak temelli bir sistem kurulmalıdır. Eğitim sistemimizde, dünya ile rekabet edebilecek bir altyapı oluşturulmalı ve bu çerçevede bir anlayış ortaya konulmalıdır. Başkalarına saygı ve birlikte yaşama kültürü oluşturulmalıdır. Hür düşünebilen ve düşündüğünü aktarma anlayışı ana unsur olmalıdır. Yükseköğretimini yoluna koymuş, milyonların girmek için kapısında beklemediği bir sistem kurulmalıdır. İyi öğretmen yetiştirme, istihdam etme, her sınıfın öğretmeni alan öğretmeni olacak şekilde politika belirlenmelidir. Hayat boyu öğrenme, davranış haline getirilmeli, buna yönelik tedbirler alınmalıdır. Sınav odaklı eğitim anlayışından, okul öğrenci, öğretmen ve aile merkezli sisteme geçilmelidir. Özel sektörü eğitime daha fazla katkı sunacak hale getirecek tedbirler alınmalı, özel okullar gerçekten özel olmalıdır.” 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.