Özür Grubu Mağdurlarından MEB'e Çağrı

Özür Grubu Mağdurlarından MEB'e Çağrı

Özür Grubu Mağdurları Ailelerine Kavuşmak İstiyor. Özür Grubu mağduriyetinin çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan haber bekleniyor...

Özür Grubu Mağdurları Ailelerine Kavuşmak İstiyor. Özür Grubu mağduriyetinin çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan haber bekleniyor...

Özür grubu mağduru öğretmenlerin eşinden ve çocuğundan ayrılığının 2. Haftasına girdik 2 haftada nedir ki diye düşünmeyin bu 2 hafta özür grubu mağduru öğretmenlere ve ailesine 2 ay gibi geliyor. Doğru olan bu mağduriyetin biran önce sonlanmasıdır.

Özür grubu mağduru öğretmenlerin gurplarındaki paylaşımlarda bir öğretmenimiz 3 yaşındaki çocuğunun hastalandığını ve doktorun hastaneye yatması gerektiğini söylemiş , çocuğun ise annem gelmeden hastaneye yatmayacağım diye ağladığından bahsetmiş ne yapacağım diye gruptaki özür grubu mağduru öğretmen arkadaşlarına soruyor. Şimdi size soruyoruz bu Anne ne yapacak ? Annenin yapacağı hiç bir şey yok ama Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı çok şey var. Milli Eğitim Bakanlığı isterse bu mağduriyeti ve diğer mağduriyetleri 10 gün içinde çözer.

Çözüm yollarından biraz bahsedelim. İller arası özür grubu mağduru 1.500 öğretmen milli eğitim bakanlığından il emri verilmesi konusundaki taleplerini yineliyorlar. Milli eğitim bakanlığı ise norm açığı olmadığını aksine fazlalığın olduğunu söylemektedir. Özür grubu mağduru olan öğretmenlerin yüzde doksanı sınıf öğretmenliği branşındadır. Sınıf öğretmenliği branşından 10-15 ilde norm açığı yoktur ve bu illerimizde de fazlalık mevcuttur.

Milli eğitim bakanlığının yapması gereken il emrini hemen verip öğretmenlerin illerarası özür grubu mağduriyetini gidermesi ve devamında bu 15 ile özel yönetmeliğe göre alan değişikliğini yapmasıdır. Milli eğitim bakanlığı il emrini verirse norm fazlası öğretmen sayısı artabilir diye düşünebilirsiniz. Evet norm fazlası öğretmen sayısı az da olsa artacaktır ama bu çok fazla olmayacaktır bu 15 ilde ortalama 100 öğretmen norm fazlası olacaktır.

Bunun çözümü de norm fazlası öğretmen olan illere yönetmeliğe göre alan değişikliği yapılmasıdır. Eğer milli eğitim bakanlığı özür grubunda il emrini verip devamında 15 ille sınırlı olarak yönetmeliğe göre alan değişikliği yaparsa sonucunda hem iller arası özür grubu mağduriyeti diye bir mağduriyet kalmaz hem de norm fazlası öğretmen sorununu çözmüş olur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum