PARA TOPLAMA CEZALARI YARGIYA TAŞINIYOR!

PARA TOPLAMA CEZALARI YARGIYA TAŞINIYOR!

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube “Bağış Soruşturması” kapsamında müdürlere ve müdür yardımcılarına verilen cezaları yargıya taşıyor.

CEZALARI YARGIYA TAŞIYORUZ

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube “Bağış Soruşturması” kapsamında müdürlere ve müdür yardımcılarına verilen cezaları yargıya taşıyor. Konuyla ilgili olarak bölgesindeki okul yöneticileriyle bir toplantı yapan 3 No’lu Şube, yargı süreci hakkında yöneticileri bilgilendirdi. Toplantıya sendika avukatı da katılarak, ceza alan yöneticilerin sorularını cevapladı.

Okul yöneticilerine genellikle ihtar, kınama cezaları verildiğinin belirtildiği toplantıda, 1702 Sayılı Kanundan alınan cezalar için direkt, 657 Sayılı DMK’dan alınan cezalar içinse itiraz sonrası yargıya başvurulacak. Ceza tebliğinden itibaren altmış gün içinde yargıya başvurmak gerekiyor.

Toplantı boyunca avukattan bilgi alan Eğitim-Bir-Sen üyesi okul yöneticileri, sendika avukatına vekalet vermek suretiyle dava sürecini başlatacaklar.

Toplantıda Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş bir konuşma yaparak sendikanın haksızlığa uğrayan herkesin yanında olduğunu, yüzde yüz haklı olan okul yöneticilerini sonuna kadar savunacaklarını belirtti. İhtar, uyarma ve kınama cezalarının yönetici atamalarında yönetici adayının puanını düşürmediğini ancak sekiz yılda bir ceza almamaya bağlı olarak verilen kademeyi etkilediğini söyleyen Başkan Ermiş: “Sayın Bakan hem yeterli ödenek göndermeyip hem de okulların ihtiyaçlarını karşılamak için çırpınan okul yöneticilerini cezalandırmakla aynı zamanda okulları ve öğrencileri de cezalandırıyor. ‘Hem suçlu, hem güçlü’ sözü tam da böylesi durumlar için söylenmiştir. Eğitim çalışanları Bakandan eğitimcilerle ilgili çaba beklerken, eğitimciler rencide edici söylemlerle, Alo 147 şikayetleriyle küstürülüyor. Öğretmenlerle ilgili sürekli olumsuz ifadeler kullanan bir Bakanın nasıl motivasyon sağlayacağını merak ediyoruz. Sayın Bakandan eğitimde vesayetin kaldırılması yönünde gösterdiği çabalar kadar, öğretmen maaşlarının iyileştirilmesi hususunda da gayret bekliyoruz. Sendika olarak katsayı adaletsizliğinin giderilmesini, milli güvenlik derslerinin kaldırılmasını, 19 Mayıs Genelgesiyle öğrencilerin eğitimden uzaklaştırılmasının önüne geçilmesini çok önemli değişiklikler olarak görüyor kontrollü bir şekilde değişime devam edilmesini istiyoruz. Eğitimde güzel değişikliklerin yapıldığı bir dönemde Toplu Sözleşme Yasasının bir buçuk yıldır savsaklanmasını hoş karşılamıyoruz. Öğretmenlerin ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz.” dedi.

 

 

                    Eğitim-Bir-Sen

  İstanbul 3 No’lu Şube Yönetim Kurulu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.