Pedallar Mescid-i Aksa İçin Dönüyor

Pedallar Mescid-i Aksa İçin Dönüyor

MESCİD-İ AKSA VE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

MESCİD-İ AKSA VE DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN PEDAL ÇEVİREN SPORCULAR KONFEDERASYONUMUZU ZİYARET ETTİ

Mescid-i Aksa ve Doğu Türkistan’da yaşananlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 11 Kasım’da Karaman’dan yola çıkan ve Ankara’ya doğru ilerleyen Karaman Extrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Bisiklet sporcuları bugün Ankara’ya ulaşarak Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezini ziyaret etti.

Bisiklet sporcularını Genel Merkez binamızın girişinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz çiçeklerle karşıladı.

 

KONCUK: BİSİKLET SPORCULARININ VERDİĞİ MESAJIN TÜM DÜNYADA YERİNİ BULMASINI DİLİYORUM

Konfederasyonumuzun Genel Başkanı İsmail Koncuk karşılama töreninde yaptığı konuşmada, “Karaman’dan Ankara’ya, Mescid-i Aksa ve Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara dikkat çekmek için yola çıkan ve sağ salim ulaşan bisiklet sporcularını alınlarından öpüyor, yürekten kutluyorum” dedi. Koncuk, “Bisiklet sporcusu  arkadaşlarımız İsrail’in Mescid-i Aksa’da kutsal değerlerimize, mabetlerimize saldırısını, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimize yönelik Çin zulmünü protesto etmek için Karaman ilimizden yola çıktılar ve 400 km. pedal çevirerek Ankara’ya ulaştılar. Bu sorumlu tavırları için kendilerini Türkiye Kamu-Sen’in tüm Genel Başkanları, 450 bin üyemiz , 77 milyon Türk milleti, 350 milyonluk Türk dünyası ve bütün İslam alemi adına yürekten kutluyorum. Bu arkadaşlarımızın tüm Dünya’ya verdiği mesaj yerini bulacak, İslamofobi yerine İsrail zulmü, İslam’a karşı saldırıları, oruç tutturulmayan Uygur Türklerine karşı Çin zulmü bu arkadaşlarımızın vesilesiyle dünya gündemine yeniden gelecektir. Tekrar bu arkadaşlarımızı kutluyor kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖZGÜR ÖZKAN: TÜRKİYE KAMU-SEN’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Özgür Özkan, Barış Ünlü, Kürşat Akın ve Ali Can’dan oluşan ekip adına açıklama yapan Özgür Özkan ise, Mescid-i Aksa ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulme kamuoyunun dikkatini çekmek ve tepki koymak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Bisiklet sporcuları olarak İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgaline, orada ibadet eden müslümanlara zarar vermesine, ibadetine engel olmasına tepki olarak  bu konuya dikkat çekmek, ayrıca Doğu Türkistan’da yıllardır Çin zulmü ve baskısı altında yaşamaya çalışan Müslüman Türk kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek ve farkındalık oluşturmak amacı ile Karaman'dan Ankara'ya 3 gün boyunca bisiklet sürmeye karar verdik.

Tarih sürecinde barışın, sevginin, saygının ve hoşgörünün temsilcisi olan Müslüman ve Türk toplumlar bu gün maalesef terörün, savaşların, mezhep çatışmalarının ve etnik olayların içerisinde kalmıştır. Günümüzde insanlığın dünya barışına ihtiyacı bulunmaktadır. Tüm dünya toplumlarının, hangi dinden, hangi etnik yapıdan olursa olsun bu duygu ile hareket etmeleri gerekmektedir.

 "Mescid-i Aksa'ya Saygı ve Hoşgörü Bisiklet Turu" ile barışa, sevgiye, saygıya ve hoşgörüye doğru yol almak istedik. Bizler bu yolda 3 gün boyunca yorulduk, emek verdik. Umuyoruz ki, bizim bu küçük adımlarımız bir nebze de olsa dikkat çeker ve temennimiz olan  tüm dünyada savaşlar son bulur. Tüm dünya devletleri Mescid-i Aksa olaylarından ders çıkarır değerlere saygı ve hoşgörü gösterir. Ankara’da bizleri kapılarını açan Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu ve Genel Başkanı sayın İsmail Koncuk’a ve Türkiye Kamu-Sen camiasına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.