Periscope Nedir? Periscope Nasıl Kullanılır? Android Ve İOS (Apk İndir)

Periscope Nedir? Periscope Nasıl Kullanılır? Android Ve İOS (Apk İndir)

Periscope Nedir? Periscope Nasıl Kullanılır? Android Ve İOS (Apk İndir) Sosyal ağların en yenilerinden olan Periscope nedir ve nasıl Kullanılır, android ve ios apk detayları turkiyeegitim.com'da

Periscope Nedir? Periscope Nasıl Kullanılır? Android Ve İOS (Apk İndir) Sosyal ağların en yenilerinden olan Periscope nedir ve nasıl Kullanılır, android ve ios apk detayları turkiyeegitim.com'da

Her gün gelişen teknolojiye yetişmek pek de kolay olmuyor. Giderek çoğalan sosyal ağlara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu sosyal ağlardan bir yenisi de bu uygulama oldu. Kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaşan uygulamayı henüz yeni duyanlar Periscope nedir şeklinde sıkça soruluyor. Periscope nasıl kullanılır sorusunun cevabı ise oldukça basit. Uygulama geliştiricileri özellikle insanların kolaylıkla kullanabileceği, karışık olmaya şekilde uygulamalar üretmeye özen gösteriyor. Kolay ve kullanışlı uygulama demek daha çok insana ulaşmak demek. Periscope android ve ios apk ile ilgili detaylar Türkiye Eğitim de.

PERİSCOPE NEDİR VE NASIL KULLANILIR
Periscope uygulaması en çok gençler, sosyal medya fenomenleri ve ünlüler tarafından kullanılıyor. Maçlar, ünlülerin kendi yaşamlarını canlı yayın yaparak paylaştığı Periscope şimdiler de oldukça revaçta. Genel manada tanımlamak istersek canlı yayın uygulaması da diyebiliriz. Periscope nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız sizin için incelediğimiz detaylara göz atabilirsiniz. Ayrıca akıllı telefon kullanıcıları Periscope android ve ios apk kodlarına da aşağıdaki linklerden ulaşabilir.

Periscope android ve ios işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Androidlerde kullanmak için 4.4 ve üstü işletim sistemi, ioslar da ise 7.1 ve üstü işletim sistemi gerekiyor.

İlk olarak Periscope kullanmanız için bir twitter hesabınızın olması gerekiyor. En çok kullanılan sosyal ağlardan biri olan twitter da üyeliğiniz varsa Periscope kullanmamak için hiçbir engeliniz yok. Profil fotoğrafınızı değiştirmek için twitter da ki fotoğrafınızı değiştirmeniz gerektiğini belirtelim. Ekrana gelen sayfadaki menülerden kullanıcı araması yapabilir diğer kullanıcıları görebilir, kendi takipçi listenizi görebilir ve profilinizden dilediğiniz ayarlama işlemlerini yapabilirsiniz.

PERİSCOPE NASIL İZLENİR
Canlı yayın yapmak için uygulamanın ortasında bulunan butona dokunmanız yeterli oluyor, yayın yaparken videonuza konuyla ilgili bir başlık da verebilirsiniz. Dilerseniz canlı yayını dünya genelinde değil de sadece kendi takipçilerinize de (gizli butonuna dokunarak) yapabilmeniz mümkün.

Ekrana iki kere tıklamanız halinde kameranızın ön kısmına geçiş yapabilirsiniz. Periscope nasıl izlenilir sorusunun cevabı ise şöyle: başlangıç yayını anlamına gelen 'Start Broadcast' butonuna tıkladığınız da ekrana 'Live' yazısı gelecektir. Yayını kapatmak için ise 'Stop Broadcast'e tıklamanız yeterli. Alt sağ köşede çıkan rakamlar ise sizi kaç kişinin izlediğini gösteren bir sayaçdır. Videonuzun tekrar izlenebilme süresi ise 24 saattir yani sadece 24 saatlik bir süre için kayıt ediliyor ve daha sonra kendiliğinden siliniyor ama isterseniz kendi telefonunuza kaydetmeniz de mümkün diğer sosyal ağlardan ayrılan bir diğer yönü de budur. 

Uygulamanın yaratıcı takımı ilk açıklamalarında şu ifadelerle tanıtım yapmıştı: 'Bir yılı aşkın bir süre önce başkasının gözünden dünyayı keşfetme fikrine hayran olduk. Ukrayna'da bir protestocunun gözüyle görmek nasıl olurdu? Ya da Kapadokya'da sıcak hava balonundan gün doğumunu izlemek? Bu çılgınca gelebilir, ama biz ışınlanmaya yakın bir şey yaratmak istedik. Olayları ve yerleri keşfetmenin bir çok yolu varken, biz bir yeri o anda canlı video aracılığıyla yaşamaktan daha iyi bir yol olmadığına inandık. Bir resim bin kelimeye değer olabilir, ancak canlı bir video seni alıp anında o yere götürüp çevreyi gösterebilir” denildi. Twitter hesabı ile  giriş yapılan uygulama, kullanıcıların takipçi bilgilerini birebir olarak kullanıyor. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken uygulama, sadece birkaç adımda kullanıcıların canlı yayın yapmasına olanak sağlıyor. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda şekillenen uygulama, isteğe göre tweet’leniyor, özel yayınlar oluşturabiliyor. Periscope konusunda bizi en çok heyecanlandıran şey, bir şeyi kendi gözlerinizle görebilme gücüdür. Bir sıcak hava balonunda birini Sonoma Vadisi semalarında dolaşırken gördük, Ferguson, Missouri’deki “Eller Yukarda, Vurma” protestolarına, San Fransisco’da çıkan korkunç yangına ve izleyicilerin isteklerini çalan bir piyanistin canlı performansına tanık olduk. Biz Periscope’u her zaman şu an olan bir şeyin kalp atışı görseli olarak hayal ettik. Twitter’daki arkadaşlarımız da aynı şeyi hissetmiş olacak ki, Ocak ayında bu vizyon üzerinde beraber çalışmaya karar verdik.' Periscope kullanan Türk ünlüler arasında Cem Yılmaz, Murat Dalkılıç , Oğuzhan Koç, Gökhan Türkmen, İrem Derici, Yonca Evcimik, Tuba Ünsal'da bulunuyor. Beğenmediğiniz videoları şikayet edebileceğiniz uygulama da takipçi sayınızı arttırmak için de aktif bir kullanıcı olmanız gerekiyor. Canlı yayın yapan arkadaşlarınız olduğunda size bildirim geliyor ve watch butonuna tıkladığınız da yayını izleyen kullanıcıları da görebiliyorsunuz. En çok dikkat etmeniz gereken nokta ise internet harcamaları, eğer yayın yapacaksanız wifii kullanmaya dikkat edin yoksa internetiniz kısa sürede tükenebilir. 


PERİSCOPE ANDROİD VE İOS APK KODU

File name: tv.periscope.android-v1.3.0.1-1900147-Android-4.4.apk
Version: 1.3.0.1 (1900147)
Uploaded: November 20, 2015 at 10:36PM GMT+00
File size: 12.94MB (13,564,908 bytes)
Minimum Android version: Android 4.4+ (KitKat, API 19)
MD5: 15dccebdc90b4298215ca7f9ba9f3836
SHA1: 648db1cd3ff5a642ffce6b518c2c9ada2d284951

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.