PKK yaktı, devlet ödedi, FETÖ yedi

PKK yaktı, devlet ödedi, FETÖ yedi

Terör mağdurlarına devlet tarafından ödenen paraların eski Diyarbakır Valisi Mutlu döneminde, 5-6 ay repoda tutulduğu, bu konudaki soruşturmanın üstünün FETÖ'cüler tarafından örtüldüğü belirlendi

Referandum öncesi 'Hayır' cephesinde birleşerek işbirliklerini bir kez daha gözler önüne seren PKK ile FETÖ/PDY'nin, Doğu ve Güneydoğu'da terörden zarar gören vatandaşa 'Köye Dönüş Projesi' kapsamında ödenen paranın üzerinden yaptıkları vurgun, hazırlanan bir raporla belgelendi. Avukat Muzaffer Ava'nın suç duyurusu üzeri Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Tuncay Bozdoğan tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 yıl önce sır gibi sümenaltı edilen yolsuzluk raporu ilk kez gün yüzüne çıktı. Üç ay önce açılan soruşturma dosyasına giren o rapora yine ilk kez Star ulaştı.

ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri'nin hazırladığı rapor, devletin FETÖ tutuklusu eski Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu döneminde, 'Köye Dönüş Projesi' kapsamında terörden zarar görenler için verdiği ödeneklerde yolsuzluk yapılmasını konu alıyor. Rapora göre, terör mağdurlarına gönderilen milyarlarca lira Sayıştay denetiminden kaçırıldı. Muhasebe kayıtları tutulmayan paralar 6 farklı hesaba aktarıldı. Yolsuzlukların tespit edildiği raporla ilgili bir soruşturma da FETÖ tarafından kapatıldı.

REPO YAPMIŞLAR

Yardımlar terör mağdurlarına 5-6 ay sonra ödendi. Para repoda tutuldu. Ancak elde edilen gelirin nereye harcandığı ise belli değil.

Star - KEMAL GÜMÜŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.