Ramazan Çakırcı: İstikamet üzere yürümeye devam ediyoruz

Ramazan Çakırcı: İstikamet üzere yürümeye devam ediyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Muş İl Temsilciliği’nin ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Muş İl Temsilciliği’nin ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, sorunların çözülmesinde emeklerinin, katkılarının büyük olduğunu ifade eden Çakırcı, “Memur-Sen, bugün Muş’ta 7 bini, Türkiye’de ise 1 milyon 50 bini aşkın üye sayısına ulaşmıştır. Memur-Sen, üyeleri için onur, kamu görevlileri için umut, milletimiz için özgürlük ve millî iradenin teminatı; zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar için diriliş nefesidir” dedi.

Zor zamanlardan geçtiklerini, birçok bedel ödediklerini vurgulayan Çakırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teşkilatımızla, üyelerimizle birlikte çok güzel işler yaptık. Zor dönemlerde omuz omuza verdik. 12 Eylül darbe anayasasına karşı sivil anayasayı, 28 Şubat’a karşı temel özgürlükleri ve sivil siyaseti, ‘Savunan Adam’ı; darbe planlarına, gece yarısı muhtıralarına karşı millet iradesini, ‘Uzun Adam’ı; 15 Temmuz işgal ve darbe girişimine karşı irademizi, vatanımızı, varlığımızı, bekamızı savunduk. Bu ülkeye nefes aldıracak, vesayetin kördüğümlerini çözecek adımlara destek olduk. Ortak akıl mitingleriyle, sivil anayasa çalışmalarımızla vesayetin çarklarını tek tek kırdık. Darbecilerin kuklaları olan 5’li çeteyle de onların apoletli sendikacıları ve sendikacılıklarıyla da mücadele ettik. Terör örgütleri üzerinden denenen vesayete karşı da meydanlarda biz vardık. Kurulmak istenen bürokratik vesayetle yine biz mücadele ettik. Bugünlere kolay gelmedik. Zor ve meşakkatli süreçlerden geçtik. Bedeller ödedik. Nice canlarımızı bu uğurda feda ettik. Hiçbir şey bize altın tepsi içinde sunulmadı. Öncelikle demokratik iklimin korunmasında fayda var.”

Sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlayan da çözecek olan da biziz

Çözüm bekleyen sorunların bulunduğunu dile getiren Çakırcı, “Elbette her şey bir anda olmuyor. Çalışmalarımızı sürdürürken, spesifik olarak bu alanlara odaklanıp genel fotoğrafı kaybedip Türkiye’nin daha büyük sorunlar yaşayacağı bir girdaba girmesine de asla gönlümüz razı olmaz. Biz, bir yandan istikametimizi bozmadan sendikal yürüyüşümüzü sürdüreceğiz, diğer yandan üyemize, eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine, milletimize ve ülkemize kazandırmaya, çözülmemiş sorunları çözmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yıllarca verdikleri mücadele sonucunda başörtüsü yasağını tarihin çöp sepetine attıklarına, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi birçok kazanım sağladıklarına dikkat çeken Çakırcı, “Hem ülkemizin demokratikleşmesi hem de özlük haklarımızın iyileştirilmesi noktasında mücadelemiz devam edecektir. Toplu sözleşmeyi kamu sendikacılığına kazandırdığımız gibi, 4688 sayılı Kanun’da değişiklik yapılmasını da sağlayarak toplu sözleşmenin kapsamının genişletildiği, tutanak düzenine geçildiği, sürenin artırıldığı, hakem kurulu aritmetiğinin düzeltildiği, örgütlenme özgürlüğünün genişlediği, grev hakkının temin edildiği, kanundaki çarpıklığın düzeldiği, masadaki adaletsizliğin giderildiği, dayanışma aidatının geldiği zemini temin edecek; 1. dereceye yükselen tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını, kamu görevlilerine de bayram ikramiyesi verilmesini, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesini sağlayacak olan da biziz, Eğitim-Bir-Sen’dir, Memur-Sen’dir” ifadelerini kullandı.

15 Mayıs’ta yeni üyelerle zirvedeki konumlarını daha da güçlendirmek için çalışacaklarını kaydeden Çakırcı, “Kazanımlarımızı sürdürmek, demokrasiyi korumak, özgürlüklerimizi ilerletmek, emeği ve kamu görevlilerinin hakkını korumak, vesayete geçit vermemek için, dün olduğu gibi, bugün de mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Memur-Sen Muş İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Mahir Barışan, yaşananların ve kazanılanların muhasebesinin iyi yapılması gerektiğini ifade ederek, “Teşkilatımız zor süreçlerde her zaman doğru yerde olmuştur. Bu istikamette yürümeye devam edeceğiz. Bugünlere gelmemizde emeği olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.