Ramazan Çakırcı: Masum olduğu ortaya çıkanlar görevine iade edilmeli

Ramazan Çakırcı: Masum olduğu ortaya çıkanlar görevine iade edilmeli

Çakırcı, olağanüstü hal kapsamında haklarında açığa alınma ve görevden uzaklaştırma tedbiri uygulananlardan, sonrasında terör örgütüyle irtibatı/ilgisi bulunmadığı noktasında kovuşturmaya yer olmadığı/beraat benzeri adli karar bulunanların...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, eğitimcileri, paydaşlarla istişare edilmeden hayata geçirilen yanlış uygulamaların sorumlusu olarak görme, gösterme kolaycılığından vazgeçilmesi gerektiğini ifade ederek, bu tür yaklaşımların öğretmenin performansıyla birlikte eğitimin kalitesini de düşürdüğünü söyledi.

Eğitimin, günü kurtarmaya ayarlanmış konjonktürel bir iş olmadığını kaydeden Çakırcı, eğitim gibi köklü bir meselede artık kısa vadeli, popülist politikaların terk edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ramazan Çakırcı, Isparta 1 No'lu Şube'nin il divan toplantısına katıldı. Performans değerlendirme taslağı ve eğitimciye yönelik şiddet başta olmak üzere, eğitim çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Çakırcı, eğitimde kurumsal bütünlüğü, mesleki motivasyonu, çalışma barışını ve iş birliğini zedeleyeceği, öğretmenlik mesleğini örseleyeceği açık olan performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi gerektiğini belirterek, "Kısa vadeli sonuçlar ve nispeten ölçülebilir veya matematiksel puanlamaya dökülebilen sorular üzerinden öğretmenin performansını ölçmek, bütün bir eğitim sistemini puan hesaplamaya indirgemek ve insan yetiştirmeyi eğitimin gündeminden çıkarmak anlamına gelmektedir. Bu nedenle, öğretmen performans değerlendirme taslağına hayır diyor, mesleğimizin daha fazla yıpratılmasına müsaade etmeyeceğimizi buradan bir defa daha ifade ediyorum" dedi.

Kısa vadeli, popülist politikalar terk edilmelidir

Eğitimin, tarihe karşı sorumlu bir bilinç ve geleceği kurma heyecanıyla bugünü anlamlı kılan en öncelikli faaliyet olduğunun altını çizen Çakırcı, "Dünden bugüne, bugünden yarına nesillerin ruhunu birbirine bağlayan varoluşsal anlam ve değerler eğitimle kazanılır. O nedenle, eğitim, günü kurtarmaya ayarlanmış konjonktürel bir iş değildir. Ülke olarak, kavrayış ve uygulamadaki bilinç eksikliği sebebiyle eğitim alanında ziyan olan zamanımızla birlikte nesillerimizi heba ettik. Eğitim gibi köklü bir meselede artık kısa vadeli, popülist politikalar terk edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Yanlış uygulamalar öğretmenin performansıyla birlikte eğitimin kalitesini de düşürmektedir

"Bazı yanlış uygulamalar nedeniyle, eğitimin asıl unsuru olan öğretmenler, hak ettikleri ilgi ve saygıyı görmemekte, sık sık şiddete maruz kalmakta, bazıları ölümle sonuçlanan saldırılara uğramaktadır" diyen Çakırcı, "Öğretmeni, paydaşlarla istişare edilmeden hayata geçirilen yanlış uygulamaların sorumlusu olarak görme veya gösterme kolaycılığından vazgeçilmelidir. Bu yaklaşımlar, öğretmenin performansıyla birlikte eğitimin kalitesini de düşürmektedir" şeklinde konuştu.

Performans değerlendirme taslağına da eğitimciye şiddete de hayır

Performans değerlendirme taslağının geri geçilmesi, eğitimciye yönelik şiddete yasal düzenleme yapılması talebiyle Türkiye genelinde imza kampanyası başlattıklarına dikkat çeken Çakırcı, şöyle konuştu: "Topluma verdiklerine ters orantılı olarak yeteri kadar mağdur edilen eğitimcilerimiz ilgisiz, desteksiz, çaresiz bırakılmamalıdır. Öncelikle MEB, misyonuyla yakıştıramadığımız ve anlaşılmaz bir şekilde her defasında öğretmeni zora sokan, mağdur eden uygulamalardan bir an önce vazgeçmeli, onları etkili ve güven verici tarzda korumalıdır."

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir

Farklı istihdam şekillerine karşı olduklarını dile getiren Ramazan Çakırcı, sözleşmeli öğretmen yerine kadrolu öğretmen istihdamının yapılmasından yana olduklarını, Bakanlıktan, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi için çalışma yapmasını istediklerini söyledi.

Masum olduğu ortaya çıkanlar görevlerine iade edilmelidir

Çakırcı, olağanüstü hal kapsamında haklarında açığa alınma ve görevden uzaklaştırma tedbiri uygulananlardan, sonrasında terör örgütüyle irtibatı/ilgisi bulunmadığı noktasında kovuşturmaya yer olmadığı/beraat benzeri adli karar bulunanların; kamu göreviyle ilişiği kesilenlerden terör örgütüyle irtibatı/ilgisi bulunmadığı ortaya konulanların görevlerine bir an evvel iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen Isparta 1 No'lu Şube Başkanı İhsan Arıcı ise, hak ve özgürlük mücadelesi veren bir teşkilat olarak, haksızlıkların üzerine gitmeye, sorunların çözümünü sağlamak için çaba harcamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.