Rapor verecek doktorlara uyarı

Rapor verecek doktorlara uyarı

Yıllık izinlerin kaldırılmasının ardından, paralelcilere sahte rapor verecek hekimlere bakandan uyarı geldi

Bakan Akdağ Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında, hastanelerdeki yaralıların son durumu ve yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Akdağ, şöyle devam etti:

Kurumlar idari soruşturmalar açıyorlar. Bu soruşturmalarla birlikte görevden uzaklaştırma usulü var. Müfettişler, daha çok halk arasında 'açığa alma' diye bilinen işi yaparlar. Bu soruşturmalar sonucunda savcılıklara teslim edilecek bilgi varsa onu da teslim ederler. İdari soruşturmanın sonuçları var memuriyet açısından... Bu süreç içerisinde açığa alınanların bir şekilde rapor alarak ortalıktan kaybolma, kendilerine tebliğ edilmeden rapor alarak açığa alınmaktan kurtulma çabaları olabilir. Bunların adreslere gidip, tespit edip tebliğ yapılma imkanı var ama adreslerde bulamayabilirsiniz.

Biz bütün kuruluşlarımıza bir genelge yayımlıyoruz. Herkes çok dikkatli olsun. Bu amaçla rapor almaya gelenler olabilir. Arka planını da hazırlıyoruz. Eğer bu şekilde görevden uzaklaştırma almışsa bunların bilgilerini alacağız. Bilgisayar sistemimize koyarak sahte raporlar alınmasını önlemeye çalışacağız. Bütün bunlara rağmen bir başka paralel örgüt mensubu bir başka paralel örgüt mensubuna risk alarak rapor verebilir. Onun da cezası neyse gereğini yapacağız.

 
Memurlar.Net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum