Rektör danışmanı öğrenciye kafa attı

Rektör danışmanı öğrenciye kafa attı

Giresun Üniversitesi Rektörü'ne eleştirel soru soran bir öğrenci, iddiaya göre Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu tarafından dövüldü. Çavuşoğlu para cezası aldı

ARAÇLA EZMEK İSTEDİ

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu ile Espiye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zafer Türkmen, rektöre eleştirir tarzda soru sordukları için kızgın oldukları ve o sırada okul bahçesinde kendi aralarında sohbet eden öğrencilere tepki gösterdi. Tartışmanın ardından park halindeki otomobiline binen Doç. Dr. Çavuşoğlu, iddiaya göre aracı öğrencilerin üzerine sürdü, ardından da araçtan inerek çıkış kapısına doğru koşan Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği 1'inci sınıf öğrencisi Serhan Sertdemir'e kafa attı. Zafer Türkmen de öğrenciyi darp etmek istedi fakat çevredekiler araya girdi. Bulancak Devlet Hastanesi'ne giden ve burnunda kırık bulunduğuna dair rapor alan Serhan Sertdemir, savcılığa başvurarak Doç. Dr. Kültigin Çavuşoğlu ve Doç. Dr. Zafer Türkmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAPİS PARAYA ÇEVRİLDİ

Olay ile ilgili titiz bir soruşturma yürüten savcılık, şüpheliler iddiaları reddetse de mağdurun yaşadığını iddia ettiği olayı doğrulayan tanık beyanları, doktor raporları doğrultusunda dava açtı. Savcılık, her iki öğretim üyesinin basit yaralama, basit tehdit, yaralama ve hakaret suçlarından yargılanmasını istedi. Yargılama Bulancak Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Hakim Okan Koçtekin, Kültigin Çavuşoğlu'nu 1 yıl 5 ay 15 gün, Zafer Türkmen'i ise 112 gün hapis cezasına çarptırdı. Çavuşoğlu'nun cezası ertelenirken Türkmen'in cezası 2240 lira paraya çevrildi.

YÖK'E ŞİKAYET ETİ

Diğer taraftan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'na başvuru yaparak Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'dan yakındı. Rektörün olaya söz konusu dayak olayına adı karışan iki öğretim üyesi hakkında idari soruşturma yapmak yerine yakın ekibinde çalıştırmayı tercih ettiğini belirten Milletvekili Geldi, mahkeme kararı gereği ilgililer hakkında yeni soruşturma başlatılmasını talep etti.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.