Rotasyona uğrasa bile Mutasyona uğramayan yöneticiler

Rotasyona uğrasa bile Mutasyona uğramayan yöneticiler

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı kanunu ile ilgili çekincelerini anlattı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, konuşmalarıyla yine farkını ortaya koydu. Yaptığı açıklamalarda sıradan cümleler yerine çarpıcı cümleler kurmaya dikkat eden Yalçın, katıldığı programda açıklamalar yaptı. 

 

MEB YASASINA 3 ŞERH DÜŞTÜ

 

Milli Eğitim Bakanlığı kanunu ile ilgili görüş ve çekincelerini, tasarı aşamasındayken dillendirdiklerini kaydeden Ali Yalçın, “Üç noktada yoğunlaştırdığımız itirazlarımızın birincisi, okul yöneticilikleriyle ilgili 12 yıllık tecrübeden yola çıkılması ve yeni bir tartışma alanının açılmamasıydı. İkincisi, aday öğretmenlerin adaylık süresinin bitiminde yeniden sınav ve benzeri bir elemeye tutulmasıydı, buna, ‘öğretmenlerin öğrencilerine yoğunlaşmalarına engel olur’ diye itiraz ettik. Üçüncüsü, kariyer basamaklarıyla ilgiliydi, 2006’dan bu yana devam eden belirsizliğin bitirilmesi ve sürecin yeniden başlatılmasıydı. Bu konudaki yaklaşımlarımızı, Meclis Milli Eğitim Komisyonu’na katılarak aktardık. Aday öğretmenlerin ceza alması halinde ilişiklerinin kesileceğine ilişkin hükmü tasarıdan çıkarttırmayı başardık. Fakat geri kalan şekliyle yasa geçti ve Köşk’e çıktı. Biz kaygımızı pragmatist yaklaşarak, üyelerimizi merkeze alarak eğitimin genel menfaatlerinden soyutlayarak dile getirmedik. Bizim kaygılarımız, eğitim süreçlerinin zarar görmemesi içindir. Yönetsel görevlere talip olma kriterleri açısından yarışma usulünün olduğu yerde de, ehliyet ve liyakatin olduğu yerde de biz üyelerimize de, kendimize de güveniyoruz. 2009-2011 okul yöneticiliği sınavları ve şube müdürlüğü sınavı bunu teyit etmektedir. Yaptığımız çalışmalar, sınava hazırlık kitapları, kurslar, deneme sınavları üyelerimizin takdir ettiği, diğerlerinin ise imrendiği çalışmalardır. Hizmet sendikacılığında kimse bizimle aşık atamaz. Akademi gibi çalışıyor, üyeye de, ülkeye de kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YENİ MEB YASASININ SORUMLULARI KİMLER?

 

Yeni yasayla ilgili çıkan seslerin gerekçelerinin farklı olduğunu dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “İtiraz noktalarımızı ve nedenlerimizi dile getirdim. Biz, ‘çocukların yedeği yok. Kaybedilecek her gün, çocukların hayatından alınıyor. Yeni gündemlere değil, öğrencilere yoğunlaşılmalı’ dedik. Öğrencilere yoğunlaşması gerekenlerin ilgi alanlarını başka yere kaydırmaları ve başka şeylere yoğunlaştırmaları işi bu noktaya getirdi. Gelinen nokta ortada. Bu yasanın çıkmasında üyelerimizin ve sendikamızın katkısı yok. Bu yasanın çıkmasına katkı sunanlar, işine bakmayıp işini bırakanlar; makamlardan güç alan ama makamlara güç katmayanlar; yönetimlerden yük almak yerine işini savsaklayıp yönetimlere yük olanlardır. Sezer’in rektörlerine özenip öğrencileri okul gezisi yerine Taksim Gezi Parkı’na götürenlerdir. Tükenmişlik sendromu içerisinde emekliliğe gün sayan, değişmemeye direnen, rotasyona uğrasa bile mutasyona uğramayanlardır. Başarısı olanlar değil, öğretmenleriyle geçinemeyip şikâyetlerin odağı haline gelen ve baş ağrısı olanlardır. Yeni kriterler ne olursa olsun, biz üyemize katkı sunmaya ve kariyer yolculuklarında onları yalnız bırakmamaya devam edeceğiz. Umarım süreç sonunda aynı şikâyetler devam etmez.”

 

TurkiyeEgitim.Com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum