Rusya "Kazaen" Türk birliğini vurdu

Rusya "Kazaen" Türk birliğini vurdu

TSK: Rus uçağı kazaen Türkiye askerlerin El Bab'da bulunan binasını vurdu.

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, sabah saatlerinde Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile şehit düşen 3 askerin naaşı Gaziantep'e getirildi.

Halep'e bağlı El Bab bölgesinde şehit düşen 3 askerin cenazesi, karayolu ile Kilis'e, oradan da helikopterle Gaziantep'e getirildi. Şehitlerin Türkiye bayrağına sarılı naaşları, polis eskortu eşliğinde Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. 

Şehitlerin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından, memleketlerine gönderilmesi bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığınca, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, sabah saatlerinde Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatında kazaen TSK, unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç askerin şehit düştüğü, biri ağır 11 askerin yaralandığı bildirilmişti.

HULİSİ AKAR, RUS MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Kazayla ilgili olarak bugün akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Orgeneral Gerasimovmeydana gelen talihsiz olay nedeniyle Orgeneral Akar’a üzüntülerini bildirerek başsağlığı dileklerinde bulunmuştur.

PUTİN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, El Bab'da kaza neticesinde şehit düşen askerler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti.

YILDIRIM, AKAR İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştrilen kabul, 1 saat sürdü. 

RUSYA GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANTISINDA GÜNDEM TÜRKİYE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Güvenlik Konseyi toplantısında, Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatında kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç askerin şehit olmasını görüştü. 

İşte Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklama:

Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DAEŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.

Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır.

Rusya Federasyonu yetkililerinin, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini ilettiği belirtilen açıklamada, olayla ilgili inceleme ve çalışmaların iki tarafça sürdürüldüğü bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.