Saadetli Başkanın iddiası: Aylık 13 bin TL bedelle Fluence kiralanmış

Saadetli Başkanın iddiası: Aylık 13 bin TL bedelle Fluence kiralanmış

Sakarya Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, aylık 13.175 TL bedelle yapılan araç kiralama sözleşmesini sonlandırdığını duyurdu.

Güven Övün, 31 Mart seçimlerinde, yüzde 54 oyla Saadet Partisinden Sakarya Pamukova Belediye Başkanı oldu. Övün, dün yaptığı açıklamada belediyenin araç kiralama sözleşmesini sonlandırdığını duyurdu.

BAŞKAN ÖVÜN: 13 BİN TL BEDELLİ ARAÇ SÖZLEŞMESİNİ FESİH ETTİK

Övün açıklaması şu şekilde:

"Belediye bünyesinde aylık 13.175 TL bedelle kiralanan 2012 model Fluence marka otomobilin kira sözleşmesi sonlandırılmıştır"

13 BİN TL BEDELLE FLUENCE KİRALAMASI MÜMKÜN MÜ?

Araç kiralama işlemleri, 2006/10193 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usullerine göre yürütülmektedir.

Esasların 6. maddesi şu şekildedir:

"a) Şoför giderleri hariç yapılan taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli (katma değer vergisi hariç, her türlü bakım-onarım, sigorta ve benzeri giderler dahil), taşıtın Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve harcama talimatının verildiği yılın ocak ayı itibarıyla uygulanacak Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer alan kasko sigortası değerinin %2'sini aşmayacaktır."

Bu hükme göre, araç kiralama bedeli, kasko değerinin %2'sini aşamamaktadır. Dolaysıyla 2012 model bir Fluence'nin şuanki değerinin 60 bin TL olduğu ve bunun kaskosunun 2 bin TL olduğu varsayıldığında, araç kiralama bedelinin aylık olarak 2 bin TL'yi aşmaması gerekmektedir.

Bu olayda muhtemelen sadece araç değil ayrıca şoför kiralaması yapılmıştır ve muhtemelen de birden fazla şoför kiralaması yapılmıştır.

20 bin kayıtlı seçmeni olan bir ilçede, bir başkanın, şoförlü de olsa, 13 TL bedelle araç kiralama yapması israftan başka bir şey değildir.

Ancak yeni belediye başkanının da, şoförden hiç bahsetmeyip sanki 2012 model bir Fluence'nin 13 bin TL'ye kiralandığını söylemesi de, kamuoyuna doğru bilgi vermemek anlamına gelmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.