Sağlık Turizmi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sağlık Turizmi Nedir, Nasıl Yapılır?

Sağlık turizmi dünya çapında büyüyen bir trend olarak karşımıza çıkmaktadır. Uluslararası medikal turizmin bir şeklidir ve yabancıların sağlık hizmetlerini karşılamak için yapılan seyahatleri içermektedir.

Sağlık turizmi dünya çapında büyüyen bir trend olarak karşımıza çıkmaktadır. Uluslararası medikal turizmin bir şeklidir ve yabancıların sağlık hizmetlerini karşılamak için yapılan seyahatleri içermektedir.  Uluslararası hastalar, sağlık turizminin sağladığı avantajlar ile daha düşük maliyetlerle bu hizmetlerden yararlanabilirler. Sağlık turizmi nedir denildiğinde akla işte bu ülkeler arası yolculuklar gelmektedir. Sağlık amaçlı yapılan ve farklı bir ülkedeki sağlık çalışanlarına, tıbbi araçlara ve tesislere ulaşmak için yapılan bu seyahatler sağlık turizmi olarak adlandırılmaktadır. Kişiler kendi ülkelerinin dışındaki doktorlardan sağlık hizmeti almak isteyebilir. Bunu sağlamak artık çok da zor değildir.

Sağlık alanında birçok yenilik yaşanmaktadır. Bu yenilikler farklı ülkelerde farklı şekillerde yaşanmaktadır. Yeniliklere ulaşamayan ülkelerin yanında bu yenilikleri ülkesine getirerek uygun fiyata insanlara sunan ülkeler bulunmaktadır. Türkiye bu gelişmiş tıbbi ilerlemeleri uygun fiyata sunan ülkelerden biridir. Bu sebeple ülkemize sağlık turizmi olarak çok yoğun olarak hasta akını görülmektedir. Bu hastaların ülkemize rahatlıkla gelebilmesinde uygun fiyata bu hizmetlerin sunulmasının yanında resmi prosedür olarak da kolaylıkların sağlanması olarak düşünülebilir. Bütün bunlar sağlık turizmi nasıl yapılır sorusunu akla getirebilir. Bu konuda gerekli olan tüm bilgilere intclinics.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Sağlık Turizmi Nasıl Yapılır?

Yeni bir sektör olarak karşımıza çıkan sağlık turizmi birçok ülke tarafından uygulanmaktadır. Bu sektör tedaviye ihtiyaç duyan kişiler için önemli olduğu kadar bu turizmi yapan ülkeler için de karlı bir sektör olarak görülmektedir. Sağlık turizmi çok hızlı büyüyen ve sürekli yeniliklerle hizmet alanı genişleyen bir sektördür. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan rapora göre dünya üzerinde her yıl 10 milyondan fazla insan sağlık hizmeti almak için kendi ülkesinden başka ülkelere seyahat etmektedir. Aynı rapora göre bu sayı her 3 yılda bir iki kat artmaktadır.

Sağlık turizmi, hastaların tıbbi tedavi için yabancı bir ülkeye seyahatini içeren büyüyen bir sektör olarak bilinmektedir. Türkiye gibi ülkeler sağlık turizmi programları geliştirerek ve kendilerini turistlerin kendi ülkelerinden daha düşük maliyetlerle kaliteli tıbbi tedavi alabilecekleri yerler olarak pazarlayarak bu büyümeden yararlanabilirler. Ülkemizde bu konuda son yıllarda tanıtımlar çok yoğun olarak yapılmakta ve bu alanda hizmet verecek kişiler için eğitimler verilmektedir.

Sağlık hizmetleri maliyetleri dünya çapında artmaya devam ederken, daha fazla insan hastalıklarının tedavisi ve çok daha sağlıklı bir yaşam için uygun fiyatlı tedaviler bulmanın alternatif yollarını aramaktadır. Sağlık turizmi yüzyıllardır var olmasına rağmen son zamanlarda popüler bir trend haline gelmiştir. Dünya Sağlık Örgütü sağlık turizmini "tıbbi tedavi almak amacıyla başka bir ülkeye organize seyahat" olarak tanımlamaktadır. Bu tür seyahatlere katılan kişiler genellikle kendi ülkelerindeki sağlık giderlerini karşılayamayan veya kendi ülkelerinde kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi olmayan kişilerdir. Sağlık turizmine katılanlar genellikle ameliyat veya diğer prosedürler için yurtdışına seyahat edebilecek maddi gücü olan ülkelerden gelen kişiler olarak bilinmektedir.

Sağlık Turizmi Neden Ortaya Çıkmıştır?

Sağlık turizminin var olmasının birçok nedeni olmasının yanında temel neden insanların sağlık hizmetine erişiminin sağlanmasıdır. Kendi ülkesinde sağlıklı bir yaşam için gerekli şartların hepsine ulaşabilen bir insan farklı bir ülkeye sağlık turizmi amaçlı yolculuk yapmayacaktır. İşte kendi ülkesinde ulaşamadığı sağlık imkanlarına başka bir ülkede ulaşmak isteyenler sağlık turizminden yararlanırlar.

Sağlık turizminin var olma sebeplerinden biri de uygun fiyatlı olarak sunulan hizmetlerdir. Birçok ülkede kalp ameliyatları, kalça protez ameliyatları oldukça yüksek maliyetlerle sunulmaktadır. Bu ameliyatlara ihtiyacı olanlar için uygun fiyatlı sağlık hizmeti sunan ülkeler bir avantaj olarak görülmektedir ve bu ülkelere ameliyat için gidilmektedir.

Bunun yanında özellikle tabi güzellikleri bulunan ülkelerde rehabilitasyon merkezlerinden destek almak için bu seyahatler yapılmaktadır. Bol oksijenli yaylalarda, sıcak su kaplıcalarında sunulan hizmetler ile insanlar rahatlamakta ve daha sağlıklı hale gelebilmektedir. Dinlenmek ve daha konforlu bir yaşama sahip olmak için bu seçeneklerin sunulduğu ülkelere yolculuk yapılmaktadır.

Sağlık turizmi alanında hizmet sunan birçok kişi bulunmaktadır. Gelen misafirlerin karşılanmasından konaklaması sırasında onlarla ilgilenmeye kadar birçok konuda çeşitli yetişmiş kişiler görev almaktadır. Bu kişiler gerekli eğitimlerden geçerek bu hizmetleri sunmaktadır.

Sağlık Turizmi Bir Gereklilik midir?

Ülkemize yurtdışında her yıl binlerce kişi sağlık turizmi kapsamında gelmektedir. Bu kişilerin bazıları çok ciddi sağlık sorunları olan kişilerdir. Bu kişiler yaşadıkları ülkede bu önemli sağlık sorunu tedavi edebilecek kapasiteye sahip donanımlı hastane bulamadıkları için ülkemize gelmektedir. Bazı ülkelerde ise sağlık hizmetlerine ulaşmak için belli bir sıranın beklenmesi zorunluluğunun bulunması sebebiyle vakit kaybetmemek için Türkiye’ye gelerek burada tedavilerini yaptırma yoluna gitmektedir. Sağlık turizmi bu kişilerin hayatta kalabilmeleri için bir zorunluluktur. Bu konuda devlet tarafından desteklenen seyahatlerin yanında maddi durumu iyi olan kişilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayarak bu hizmetleri aldıkları da görülmektedir.

Bunun yanında kendi ülkesinde tıbbi alanda çok daha ileri hizmetlerin sunulduğu ama bu hizmetlerin pahalı olması sebebiyle ülkemize gelen kişiler de bulunmaktadır. Bu kişiler yaşadıkları ülkede çok yüksek maliyete yaptırabildikleri tedavileri ülkemize gelerek çok daha uygun fiyata yaptırmaktadır. Bu gibi sebeplerin bulunması nedeniyle sağlık turizmi kişilerin ve ülkelerin imkanları göz önünde bulundurulduğunda bir zorunluluk halini almaktadır.

Sağlık turizmi, sağlık ve zindelik faaliyetlerine odaklanan bir turizm şeklidir. Bu rahatlatıcı bir tatilden çok ciddi tıbbi bir prosedüre kadar birçok alanı kapsamaktadır. İnsanların sağlıkları ve esenlikleri konusunda giderek daha fazla bilinçlenmeleri nedeniyle sağlık turizmine olan ilgi de günden güne artmaktadır.  Ülkemize bu amaçla gelen kişi sayısı da her geçen gün artmaktadır. Ülkemiz sağlık hizmetleri konusunda tartışılmayacak derecede iyi ülkeler arasında yerini almış bulunmaktadır.

IntClinics sizlere bu konuda yardımcı olmak için sizleri site ziyaretine beklemekte ve danışmanlık hizmetlerinde yardımcı olmaktan memnun olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.