Şanlıurfa’da lisede silahlı saldırı: Siverek’te 16 kişi yaralandı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu MTAL’de düzenlenen silahlı saldırıda 10’u öğrenci 16 kişi yaralandı. Saldırganın okulun eski öğrencisi olduğu ve olay sonrası intihar ettiği açıklandı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde silahlı saldırı meydana geldi. Yetkililerin paylaştığı bilgilere göre olayda 10’u öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında 4 öğretmen, 1 polis memuru ve 1 kantin görevlisi de bulunuyor.
Saldırganın eski öğrenci olduğu açıklandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, saldırıyı gerçekleştiren kişinin okulun eski öğrencisi olduğunu bildirdi. Valilik açıklamasına göre 2007 doğumlu saldırgan, polis müdahalesi sırasında okul içinde sıkıştırıldıktan sonra intihar etti. Olayın ardından hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.
Yaralıların durumu nasıl?
Vali Şıldak, olayda can kaybı yaşanmadığını, bazı yaralıların tedbir amacıyla il merkezindeki hastanelere sevk edildiğini açıkladı. Açıklamalara göre 4 yaralının durumu diğerlerine göre daha ciddi değerlendirilirken, kalan yaralıların tedavisi Siverek Devlet Hastanesi’nde sürdürülüyor.
Saldırı sonrası okulda geniş güvenlik önlemi alındı
Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, özel harekat ekiplerinin de sürece dahil olduğu bildirildi. Yetkililer, saldırının nedeni ve öncesine ilişkin tüm detayların soruşturma kapsamında incelendiğini belirtiyor.
Olay kamuoyunda büyük yankı uyandırdı
Siverek’te yaşanan saldırı, okul güvenliği ve gençler arasındaki şiddet eğilimi konusunda yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Vali Şıldak, olayın münferit olduğunu belirtirken eğitim camiasına ve ailelere geçmiş olsun mesajı verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.