Saracoğlu Üniversitesi

Saracoğlu Üniversitesi

5 yıl önce hayata geçirilen proje, tribüne gelen F.Bahçeliler'in profilini de ortaya koydu.

Veriler, eğitim seviyesinin yüksek oluşunun yanı sırataraftarların çoğunluğunun büyük şehirlerde yaşadığını ortaya çıkardı.


Üniversite: %49

Ilkögretim: %21

Lise: %30

FENERBAHÇE Kulübü, 5 yıl önce hayata geçirdiği “taraftar kart” projesinin meyvelerini almaya başladı. Önceki gün kulüpten yapılan açıklamada, 192 bin üyeye ulaşıldığı belirtildi. Taraftar kart satışında, Barcelona, Manchester United ve Real Madrid gibi devleri geride bırakan sarı lacivertliler, yıl sonuna kadar 200 bin rakamını aşmayı planlıyor.
Bilgiler kayıt altında
Bu sayede yılda yaklaşık 8 milyon TL gelir elden eden Fenerbahçe Kulübü, ezeli rakiplerine de fark atmış durumda. Bu kartlar sayesinde tribüne gelen F.Bahçeli taraftarların profilleri de ortaya çıkıyor. Nasıl mı? Her bir üyenin bilgileri F.Bahçe Kulübü'nde kayıt altında. Elde edilen verilere göre taraftar kart sahibi F.Bahçelilerin eğitim seviyelerinin yüksekliği dikkat çekiyor. Bu taraftarların neredeyse yarısı (yüzde 49'u) üniversite mezunu. Yüzde 30'luk bölümü lise, yüzde 21'i ise en azından ilköğretim okumuş.
Kart bedeli 35 TL
Üç çeşit taraftar kartından en çok satılanı, “klasik kart.” Taraftarın yüzde 70'i bu karta sahip. Yüzde 30'luk bölümü ise “gold” ve “platinium kart” sahibi. Kartların her biri 35 TL'den satılıyor, ayrıca yıllık 35 TL kart bedeli alınıyor. Böylece F.Bahçe'nin kasasına her yıl en az 8 milyon TL para giriyor.

Devleri bile solladı

- Fenerbahçe: 192.000
- Real Madrid: 162.000
- Manchester United: 144.000
- Barcelona: 123.000

Taraftar profili

- %89 Erkek
- %11 Kadın

Hangi kart yılda ne kadar kazandırıyor?

- Klasik Kart: 4.1 milyon TL
- Gold ve Platinium
Kartlar: 4 milyon TL



Hürriyetinternet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.