Seçim Görevini Devretmek İsteyen Öğretmen, Geceyi Nezarette Geçirdi!

Seçim Görevini Devretmek İsteyen Öğretmen, Geceyi Nezarette Geçirdi!

Kocaeli'nde sağlık sorunları nedeniyle seçim görevini devretmek isteyen bir öğretmen, ilçe seçim kurulunda görevli hakim tarafından gözaltına alındı.

Kocaeli'nde sağlık sorunları nedeniyle seçim görevini devretmek isteyen bir öğretmen, ilçe seçim kurulunda görevli hakim tarafından gözaltına alındı. Geceyi nezarette geçiren öğretmenin yaşadıkları, eğitim camiasında büyük tepki yarattı.

Olay Gebze Adliyesinde Gerçekleşti

Gebze Adliyesine sağlık sorunları nedeniyle seçim görevini eşine devretmek için giden öğretmen M.L., kurul görevlileri tarafından seçim kurulu hakimine yönlendirildi. Hakim M.'ye derdini anlatmaya çalışan öğretmen ve eşi, iddiaya göre hakaretlere maruz kaldı ve odadan kovuldu.

Hakimin Talebiyle Gözaltına Alındı

Hakim M.'nin talebiyle öğretmen M.L. ve eşinden ifade alındı. İfade işleminin ardından öğretmen M.L., geceyi nezarette geçirdi.

Eğitim-Bir-Sen'den Tepki

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukunun yaşam bulduğu yerde tuz da kokar! Maalesef tuz kokmuştur. Konu araştırılmalı, hakikat ortaya çıkarılmalı, gereği yapılmalıdır. Biz konunun takipçisi olacağız…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum