Seçim Toplantısına Katılan Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilir Mi?

Seçim Toplantısına Katılan Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilir Mi?

Türkiye’de her seçim döneminde olduğu gibi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de Millî Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı kurumlarda görev yapan eğitim emekçilerine resen seçim görevleri verilmiştir.

Türkiye’de her seçim döneminde olduğu gibi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde de Millî Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı kurumlarda görev yapan eğitim emekçilerine resen seçim görevleri verilmiştir. MEB bünyesinde görev yapan eğitim emekçilerine sandık kurullarında zorunlu olarak görev verilmesi nedeniyle çok sayıda sorun yaşandığı bilinmektedir.

Eğitim kurumlarında eğitim öğretim sürerken eğitim emekçilerinin seçim toplantılarına katılmak zorunda kalmaları nedeniyle okullarda ders görevini yerine getiremeyen öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Millî Eğitim Bakanlığı, 31 Mart yerel seçimlerinde sandık kurulları ve seçim kurullarında görev almaları nedeniyle katıldıkları seçim toplantı ve eğitimlerinden dolayı ders görevini yerine getiremeyen eğitim emekçilerini mağdur etmemelidir. Seçim toplantısı ya da eğitimleri nedeniyle ders görevini yerine getiremeyen eğitim emekçileri görevli izinli sayılarak ek ders kesintisi yapılmamalı, her seçim döneminde sorun olan bu tür adaletsiz uygulamalara artık son verilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum