Selvi: Gelir Adaletinin Tesisi İçin Çalışıyoruz

Selvi: Gelir Adaletinin Tesisi İçin Çalışıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, gelir adaletinin tesis edildiği bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, gelir adaletinin tesis edildiği bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi. Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şubesi, genişletilmiş il divan toplantısını Susurluk Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

 

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Sendikacılık, emeğin, hakkın ve mazlumun yanında olmaktır. Bizim sendikal anlayışımız, hakkı hak bilerek hakkın yanında yer almak, adaleti herkes için istemek, eğitim çalışanlarının emeğini emanet bilerek mücadele etmektir” dedi.



 

İnsanca Bir Yaşam İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz

 

İşveren kesimi tarafından sürekli maliyetlerin düşürülerek kalitenin artırılması gerektiğinin savunulduğunu ifade eden Selvi, “Şimdi söylenen bu sözler sendikalar açısından tamamen mantığa terstir. Maliyet düşük olsun ama kalite artsın diyorsunuz. Peki, burada çalışanın durumu ne olacak? Bunları isterken maaşlar yüksek olmasın diyorsunuz. İnsanlık bunu kabul etmemelidir. Eğer bir zenginlik varsa, paylaşım eşit olmalıdır. Dünyada açlıktan ölen varsa, bunların ölüm sebebi açlık değil, adaletsiz paylaşımdır. Bizler de bu nedenle, bu mücadelede aktif olarak görev almak zorundayız. Bu kötü gidişe; gelir dağılımı adaletsizliğine hayır demeli, zenginin daha zengin, fakirin daha fakirleştiği sisteme karşı çıkmalıyız. Eğitim-Bir-Sen olarak, herkesin insanca yaşayabilmesi için mücadelemizi, dün olduğu gibi, bugün de sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Dünyada açlık tehlikesinin olmadığını, gelir adaletsizliğinin olduğunu vurgulayan Selvi, Eğitim-Bir-Sen olarak bu yanlışa parmak basarak haykırdıklarını ve gelir adaletinin tesis edildiği bir dünya ve bir Türkiye için çalıştıklarını vurguladı.

 



 

Mücadelemizi Bütün Eğitim Çalışanlarına Ulaşarak Yapmalıyız

 

“Aç insanlardan özgür insanlar olmaz” diyen Latif Selvi, “Adaletsizliğe, haksızlıklara karşı sesimizin daha gür çıkması için üye sayımızı artırmamız gerekiyor. Genel yetkili sendikayız. Şube yöneticilerimizin, ilçe ve işyeri temsilcilerimizin yoğun gayretleriyle Balıkesir’de de yetkiyi alacağımıza yürekten inanıyorum. Mücadelemizi bütün eğitim çalışanlarına ulaşarak yapmalıyız. Çünkü bu ülkenin birikimi, gelecek adına söz söyleyecek en büyük organizasyonu Eğitim-Bir-Sen’dir” ifadelerini kullandı.

 

Yeni bir döneme girdiklerini dile getiren Selvi, bu yeni dönemde daha fazla gayret ortaya koyacaklarını, mücadele merkezli çalışmalarının artarak devam edeceğini kaydetti.



 

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, yetki yolunda daha gayretli bir çalışma sergilediklerini belirterek, bu yıl Balıkesir’de yetkili olmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Toplantıda, Susurluk İlçe Temsilcisi Emrah Çıra da bir selamlama konuşması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum