Selvi, Konya'da 'Vefa Buluşması'na katıldı

Selvi, Konya'da 'Vefa Buluşması'na katıldı

Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Vefa Buluşması’ programında konuşan Latif Selvi, vefayı sadece düne değil, bugüne ve yarına ait bir sorumluluk olarak da gördüklerini vurguladı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, adil bir paylaşımın olması için mücadele verdiklerini belirterek, “Çalışma hayatında örgütlülük çok önemlidir. Sorunlarımızı ancak örgütlü güçle çözebiliriz. Sivil toplumla bütünleşerek, halkımızın sözcülüğünü üstlenerek, çalışma hayatının ana aktörü olarak, gençlerimizi yetiştirerek ve hep birlikte gelecek inşası için, medeniyet değerlerimizin hayatiyet kazanabilmesi, kalplerimizin birlikte vurabilmesi için yükü omuzlar ve kararlı bir şekilde, cesaretle emek mücadelemizi sürdürürsek, aşamayacağımız engel yoktur. O zaman herkes hak ettiğini alır” dedi.



Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube’nin düzenlediği ‘Vefa Buluşması’ programında konuşan Latif Selvi, vefayı sadece düne değil, bugüne ve yarına ait bir sorumluluk olarak da gördüklerini vurgulayarak, düne dair vefanın unutmamak, güne dair vefanın birlikte yol almak, yarına dair vefanın ise insanlığın kurtuluşu için dayanışmak olduğunu söyledi.

Bir hareketin, emek örgütünün başarıya ulaşması için üç şeyin sağlam olması gerektiğinin altını çizen Selvi, “Birincisi, bir fikir temelinde ortaya çıkmalı ve o fikir devam edip tevarüs edebilmelidir. İkinci önemli ayağı, örgütlülük ve organizasyon kabiliyetidir. Öyle bir örgütlü yapıya sahip olabilmeliyiz ki, hizmet ettiğimiz bütün alanlarda temsilcilerimiz bir teşkilat bilinciyle, genel başkan duyarlılığıyla faaliyetlerini sürdürebilmelidir. Ama üçüncü ayak olmadan hiçbir şey olmaz. Yani, teşkilatlanma çalışmalarına katılanlar bilinçli fertler olarak katkı vermeli ve teşkilat bilincine sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.
 


Örgütlü gücümüzle aşamayacağımız engel yoktur

Çalışma hayatındaki örgütlülüğün önemine dikkat çeken Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmezsek başarıya ulaşmamız mümkün değildir. Dirayetli bir şekilde terimizin son damlasına kadar mücadelemizi kararlılıkla verirsek; sivil toplumla birlikte bütünleşerek, halkımızın sözcülüğünü üstlenerek, çalışma hayatının ana aktörü olarak, gençlerimizi yetiştirerek ve hep birlikte gelecek inşası, medeniyet değerleri dediğimiz şeylerin hayatiyet kazanabilmesi için, kalplerimizin birlikte vurabilmesi için yükü omuzlar ve kararlı bir şekilde, cesaretle sendikal yolculuğumuzu sürdürürsek, aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz sorun yoktur.”

Bir hareketin başlangıcını görmek istiyorsak köklerine bakmalıyız

Zor dönemlerden geçerek bugünlere geldiklerini kaydeden Selvi, Konya’nın 6 ay içerisinde şube olmayı başardığını dile getirerek, “Doğru kararlar aldık ve uyguladık. Yoğun gayretlerin sonucunda nitelikli çalışmalara imza atan, kazanımlar temin eden bir sivil toplum örgütü olduk. Hiçbir şeyi temelsiz yapmadık. Sendikamız sağlam temeller üzerine kuruldu. Bir hareketin başlangıcını görmek istiyorsanız, köklerine bakmanız gerekir. 1992 yılında başlayan serüven zorluydu. Dava adamları çileye tabi olan insanlardır. Gitmediğimiz ilçe, ilgilenmediğimiz sorun kalmadı. Hamd olsun ki, Memur-Sen’e bağlı bütün sendikalarımız bugün yetkili” ifadelerini kullandı.



 

Herkesin hak ettiğini alabilmesi için el birliğiyle mücadele etmeliyiz

Sendikal hareketin, bir emek mücadelesi esası üzerine kurulduğunu vurgulayan Selvi, çalışanların adil paylaşımın olmaması, haklarını alamamaları durumunda, o hakkı alabilecek mekanizmalara ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Sanayi devrimi üzerinden örnek veren Selvi, şöyle konuştu: “Sermayeye güçlü bir şekilde hükmedenler, toplumun diğer kesimlerini, ‘köleliği yok ettik’ demelerine rağmen adeta köleleştirdiler. Katma değerden kendine düşenden nasiplenemeyenler, o zaman büyük tepkiler ortaya koydu. Sendikacılık, ilk olarak onların hareketiyle şekillendi. Emek mücadelesi, çalışılması gereken önemli bir olay olmasaydı, çalışanın alın teri ile ilgili şeyler söz konusu bile olmayacaktı. Bizler, adil bir paylaşım için varız. Herkesin hak ettiğini alabilmesi için el birliği ile mücadele içinde olmalıyız”



 

Karlıer: Birlikteliğimizin yeni başlangıçlara, kazanımlara, güvenli yarınlara ve adil bir dünyaya vesile olmasını diliyoruz

Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer ise, “İnsanın imtihanı ahde vefada gayrettir anlayışı ile yola çıktık. Hak yolunda feda olmanın hakkını verme gayreti ile berekete mazhar olan bir teşkilat olarak öncü medeniyet, güçlü sendika ve büyük Türkiye diyoruz. Bugünkü birlikteliğimiz yeni başlangıçlara, kazanımlara, ufuklara, umutlara, güvenli yarınlara ve adil bir dünyaya vesile olsun istiyoruz. Türkiye’nin en büyük emek hareketi olarak, varlık nedenimizi bütün kamu görevlilerinin, emeğin ve ekmeğinin değerini bilen ve yan yana duran bir hareket olarak görüyoruz. Bugün vefa için buradayız. Bizim için vefa hatırlamak değil, unutmamaktır” açıklamasında bulundu.



Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube’nin eski yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyeler ve çok sayıda davetlinin katıldığı programın sonunda eski yöneticilere plaket verildi.



Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.