Sendikacıya, valiye hakaret davasında beraat

Sendikacıya, valiye hakaret davasında beraat

BURSA’da, okul müdürlüğü atamalarını protesto eylemleri sırasında yaptığı açıklamalar nedeniyle Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’ya hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Türk Eğitim- Sen 2 No'lu eski Şube Başkanı

Bursa’da geçen yıl 10 Eylül günü, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okul müdürlerinin atanmasını protesto eden Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Türkoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu eleştirdi. Selçuk Türkoğlu'nun basın toplantısında söylediği,  "İlettiğimiz hiçbir problemi çözmeyen bir milli eğitim müdürü, bir milli eğitim yöneticileri var. Bursa Valisi var, o zaman siz bırakın bu statülerinizi, bırakın bu koltuklarınızı, bırakın bu mühürleri asıl sahibiniz kimse onlar gelsin. Listeyi kim yaptıysa puanları kim verdiyse muhatabınız onlar olsun. Biz onlara soralım yani. İnsafsızca sübjektif kriterlere dayanarak siz bu insanların emeklerini nasıl çaldınız ? diye onlara soralım" açıklaması üzerine Vali Münir Karaloğlu, 'hakaret' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 

Savcılık soruşturması sonunda Selçuk Türkoğlu hakkında 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Vali Münir Karaloğlu'nu, hukuk bürosu bulunan Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un yanında görev yapan ve yapılan son seçimlerde AK Parti'den Bursa Milletvekili olarak TBMM'ye giden Zekeriya Birkan'ın da aralarında bulunduğu avukatların savunduğu yargılama tamamlandı. Mahkeme hakimi bugün yapılan 4'üncü duruşmada, Türkoğlu'nun yaptığı açıklamaların hakaret içermediğine hükmederek, beraat kararı verdi.  
 

Yapılan 7 Haziran seçimlerinde MHP'den Milletvekili adayı olduğu için görevinden istifa eden ve seçilemeyen Selçuk Türkoğlu, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, Bursa'da yüzlerce, Türkiye genelinde binlerce idarecinin haksız yere görevden alındığını belirterek, "Kamuoyu tarafından siyasi bir yargılama olarak algılanan bu davanın beraat ile sonuçlanması hem şahsımız hem Türkiye'de hukukun varlığının net bir şekilde görmemiz adına ümit vericidir. Hak mücadelemize bu şekilde devam edeceğiz. Yargı, hak mücadelesi verenlerin önünü açmalıdır"dedi. (HABERHERGUN.COM)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.