Sendikadan örnek karar! Üyelerine aylık 200 TL ödeyecek...

Sendikadan örnek karar! Üyelerine aylık 200 TL ödeyecek...

Koop-İş Sendikası örnek bir karara imza atarak kısa çalışma ödeneği alan ya da ücretsiz izne çıkarılan üyelerine iki ay süreyle 200 TL eğitim yardımı ödeme kararı aldı. Diğer işçi sendikalarına bu kararın örnek olmasını bekliyoruz.

İşverenler işçinin uğradığı gelir kaybını bir nebze de olsa kapatma yoluna gitmek istiyor.

Ancak işverenler bu şekilde yapılacak fark ödemelerinin kısa çalışma uygunluk tespitini güçleştirmesinden, verilecek ödeneğin kendilerinden faiziyle istenmesinden endişe ediyor. Bu konuda Bakanlığın yayımlayacağı bir genelge işverenlerin taşıdığı endişeyi ortadan kaldırabilir.

Koop-İş Sendikası da bu yönde ciddi bir adım attı ve kısa çalışma ödeneği alan ya da ücretsiz izne çıkarılan üyelerine iki ay süreyle 200 TL eğitim yardımı ödeme kararı aldı.

Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikası H&M ve IKEA başta olmak üzere örgütlü olduğu işyerlerinde kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkarılan üyelerine iki ay 200 TL eğitim yardımı ödeme kararı aldı. Bu sayede Koop-İş üyesi işçilerin kısa çalışma ödeneğiyle ücretleri arasındaki farkın 200 TL’si sendika tarafından karşılanmış olacak.

70 bin üyesi bulunan sendika, kısa çalışma ödeneği alanlara ya da ücretsiz izne çıkarılanlara mayıs ve haziranda 200 TL olmak üzere toplamda 400 TL ödeme yapacak. (Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.