SEO Nedir? Neden Çok Önemlidir? – FURKAN DANACI

SEO Nedir? Neden Çok Önemlidir? – FURKAN DANACI

SEO Kavramını en detaylı şekilde inceleyen Furkan Danacı, işletmeler için SEO’nun neden bu kadar önemli olduğunu içerikte anlatıyor.

Birçok markanın ve firmanın görünür olmaya ve kitlelere ulaşmaya ihtiyacı vardır. Günümüzde bunun en iyi yolu sanal ortamda özellikle arama motorlarında üst sıralarda olmaktır. Arama motorlarında özellikle ilk sıralardaki seçeneklere dikkat edildiği herkesçe bilinmektedir. Bunu bilen her firmanın hedefi artık, o ilk sıralarda olabilmektir. Firmaların bu çabası SEO denilen sektörü ortaya çıkarmıştır. SEO denince hala belli bilgiler eksik kalabilmekte ve “SEO Nedir?” sorusu sorulabilmektedir. Yazının devamında bu konu hakkında detaylı bilgiye sahip olunabilir.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO’nun açılımı Arama Motoru Optimizasyonu’dur. Bu alan bir web sitesinin arama motorlarında daha çok görünürlük sağlaması için yapılan çalışmaları içermektedir. Siteye ziyaret eden kişi sayısını artırmak amacıyla birçok çalışma yapılmaktadır. Sitenin tasarımından kullanılan kelimelere kadar her ayrıntının çalışması yapılmaktadır.

Markalar ya da firmalar bu çalışmayı iki şekilde yürütebilmektedir. Dilerlerse SEO çalışmalarını araştırıp kendileri web sitesi tasarımında SEO’ya uygun bir düzenleme yapabilmektedir. Bunun dışında SEO alanında bilgisi olan SEO uzmanları ile çalışabilmektedir. Fakat iki yöntemde de mutlaka her ayrıntıya dikkat edilmelidir. Çünkü bireysel çalışmada yapılan bir hata ya da yanlış uzman seçimi site oluşumunda hatalar yapılmasına neden olabilmektedir.

SEO Uzmanı Ne Yapar?

Başarılı bir SEO stratejisi oluşturmak için bu alanda uzmanlaşmış insanların bilgisine ve deneyimine ihtiyaç duyulur. İşte bu noktada SEO uzmanları devreye girer. Bir SEO uzmanının süreç boyunca yaptığı çalışmalar şu şekilde açıklanabilir:

  • Sitenin genel yapısı hakkında inceleme yapma
  • Site hakkında revize ya da yeni içerik önerilerinde bulunma
  • Sitenin arama motorlarında ön planda olabilmesi için önerilerde bulunma
  • İncelemeler sonucunda sektöre uygun anahtar kelime belirleme
  • Rakip ve sektör araştırması yapma
  • SEO eğitimi almak isteyenlere eğitim verme, SEO hakkında bilgilendirme yapma
  • Yapılan araştırmaların sonucunda SEO raporları hazırlama

İyi bir SEO uzmanı bu çalışmaları titizlikle yürütmekte ve sitelerin arama motorlarında üst sıralarda bulunması için çalışmaktadır. Bu alandaki uzmanlar konusunda iyi bir araştırma yapılmalı ve seçim yaparken dikkatli olunmalıdır. Alanında tecrübeli ve uzman kişilerle çalışıldığında iyi bir web sitesi oluşumu kaçınılmazdır. Bu alanda destek alınmak isteniyorsa tercih edilebilecek doğru adreslerden biri furkandanaci.com olacaktır. Sahip olduğu tecrübe ve bilgiler sayesinde SEO alanında birçok markanın çalıştığı ve danıştığı bir ekip olma özelliği taşımaktadır.

Kaynak: www.furkandanaci.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.