Aktif Eğitim-Sen'in Toplu Sözleşme Talepleri

Önümüzdeki dönemde hükümetle memurlar arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, Aktif Eğitimciler Sendikası kapsamlı bir çalışma yaptı.

Önümüzdeki dönemde hükümetle memurlar arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesi, Aktif Eğitimciler Sendikası kapsamlı bir çalışma yaptı.

Türkiye genelinde il il bütün üyelerinin talep ve beklentilerini alan Sendikamız, 2015 toplu sözleşme görüşmelerine yönelik taleplerini belirledi.

 

Mali Haklar, Sosyal Haklar ve Sendikal Haklar olmak üzere üç ana başlıkta toplanan talepler, tüm kamu çalışanları ve eğitim çalışanları için ayrı ayrı olmak üzere ayrıntılarıyla listelendi.

 

Sosyal ve Sendikal Haklar başlığı altında çok önemli istekler yer aldı.

 

Dezavantajlı bölgelerde görev yapan öğretmenler için konut/lojman imkânı sağlanması, mazeret izinlerinde düzenleme yapılması, okul öncesinde etkinlik saatleri 40 dakikaya düşürülmesi ve okul öncesi öğretmenleri de teneffüs yapabilmesi, öğretmenlere kılık kıyafet serbestliği getirilmesi, öğretmenlerin tüm müze ve örenyerlerine ücretsiz girebilmesi, eğitim kurumlarında/eğitim bölgelerinde eğitim çalışanlarının okul çağına gelmemiş çocukları için çocuk bakım odaları açılması, sendika üyeliğinin kazanılması ve üyeliğin sona ermesi iş ve işlemleri e-devlet kapısından yapılabilmesi gibi talepler bulunmaktadır.

 

Aktif Eğitim-Sen’in toplu sözleşmede hükümetten istediği Sosyal ve Sendikal Hakların ayrıntısı için TIKLAYINIZ.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri