Ankara'da Siyasi Deprem İddiası! 8 Belediye Başkanı AK Parti'ye Katılacak

Gazeteci Mustafa Yavuz'un paylaştığı kulis bilgisine göre Ankara'daki 8 ilçe belediye başkanının AK Parti'ye katılacağı iddia edildi. İşte o isimler.

Ankara siyasetinde hareketlilik yaşandığına ilişkin dikkat çeken bir kulis bilgisi gündeme geldi.

Gazeteci Mustafa Yavuz'un paylaştığı bilgilere göre, Ankara'daki bazı ilçe belediye başkanlarının AK Parti'ye katılması bekleniyor.

Kulis bilgisinde Ankara'dan 8 ilçe belediye başkanının ismi yer alırken, listede Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da bulunduğu görüldü.

AK Parti'ye katılacağı iddia edilen başkanlar

Mustafa Yavuz'un paylaşımında AK Parti'ye katılacağı öne sürülen belediye başkanları ve görev yaptıkları belediyeler şöyle sıralandı:

  • Kalecik Belediye Başkanı: Satılmış Karakoç

  • Güdül Belediye Başkanı: Mehmet Doğanay

  • Polatlı Belediye Başkanı: Mürsel Yıldızkaya

  • Ayaş Belediye Başkanı: İzzet Demircioğlu

  • Şereflikoçhisar Belediye Başkanı: Mustafa Koçak

  • Elmadağ Belediye Başkanı: Adem Barış Aşkın

  • Beypazarı Belediye Başkanı: Özer Kasap

  • Nallıhan Belediye Başkanı: Ertunç Güngör

Listede ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da AK Parti'ye katılacağı iddiasına yer verildi.

Ankara'da dikkat çeken siyasi hareketlilik

Kulis bilgisi, özellikle Ankara'daki ilçe belediyeleri açısından dikkat çekti.

İddianın gerçekleşmesi halinde farklı ilçelerde görev yapan belediye başkanlarının siyasi parti değişikliği yapması Ankara'daki yerel siyaset açısından önemli bir gelişme olacak.

Ancak söz konusu isimlerin AK Parti'ye katılımıyla ilgili resmî bir açıklama yapılmadığı için bilgilerin şu aşamada kulis iddiası olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Gözler olası açıklamalarda

Gazeteci Mustafa Yavuz'un paylaştığı listenin ardından gözler adı geçen belediye başkanlarından ve AK Parti cephesinden gelebilecek açıklamalara çevrildi.

Belediye başkanlarının parti değiştirip değiştirmeyeceği ve varsa katılım programlarının ne zaman gerçekleşeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri