Atıklar Kazandırdı: “Atıktan STEM’e” Projesi Birinci Oldu

Öğretmen akademisi vakfı (ÖRAV) ve uluslararası teknoloji şirketi IBM işbirliği ile düzenlenen ve tüm öğretmenlere açık olan “Tasarla,paylaş,kazandır” içerik geliştirme yarışmasına katılan okul öncesi öğretmeni Havva Geylan “Atıktan STEM’E” projesiyle..

Öğretmen akademisi vakfı (ÖRAV)  ve uluslararası teknoloji şirketi IBM işbirliği ile düzenlenen ve tüm öğretmenlere açık olan  “Tasarla,paylaş,kazandır” içerik geliştirme yarışmasına katılan okul öncesi öğretmeni Havva Geylan “Atıktan STEM’E” projesiyle birinci oldu.

“Atıktan STEM’e “ projesinde sadece öğrenciler değil aynı zamanda veliler de sürece dahil edilerek sosyal-yaşayan müfredatlı bir yaklaşım izlenmiş, tüm eğitim yılına yayılan proje çok yönlü olarak uygulanmış.

Okul Müdürü Ahmet Sarıyarlıoğlu “Öğretmenimiz fark yaratan ulusal ve uluslararası çalışmalarına bir yenisini daha eklemiş ve adımızı duyurarak lider öğretmenliği eline almıştır, kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Ankara Keçiören Hacı Sabancı ortaokulunda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Geylan ayrıca bilim derslerinde kullanılmak üzere okuluna 6 bin lira ödül kazandırdı. Ödülünü İstanbul IBM Türkiye Genel Merkezinde ÖRAV Başkanı Füsun Çürüksu ve  IBM Türkiye Proje Müdürü Dr. Ceyhun Göcenoğlu'ndan alan Havva Geylan, "Bu ödülü okul öncesi öğrencilerimiz için oluşturacağımız tasarım-beceri atölyelerimizin zenginleştirilmesi ve daha nitelikli STEM eğitimi verebilmek için kullanacağız, atık malzemeler ile STEM yaklaşımlı eğitim mümkün yeter ki bu konuda doğru adımlar atılsın, 21. yy becerileri ile donanmış kendi milli benlik ve bilincini koruyarak yücelten nesiller yetiştirmek ve bunu oyunlaştırarak yapmak esas gayemiz”  ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri