15 Nisan’da silahlı saldırıyla gündeme gelen Ayser Çalık Ortaokulu’nda yeni bir skandal ortaya çıktı.
Okul müdürü ve müdür yardımcılarının, aynı okulda okuyan kendi çocuklarının yazılı sınav notlarını usulsüz biçimde yükselttiği tespit edildi.
Soruşturma Sonucu Öğretmenlerin şikayeti üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatıldı. Yapılan inceleme ve soruşturma raporu sonucunda usulsüzlük kesinleşti.
- Okul müdürü ve müdür yardımcılarının idari görevlerine son verildi.
- Yöneticiler başka okullara görevlendirildi.
- Usulsüzlük yapan yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık soruşturması sürüyor.
Saldırı Sonrası Gündeme Geldi 15 Nisan’da okulda meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından okul yönetimi sıkça sorgulanmıştı. Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Çevik ve bazı milletvekilleri, okul yöneticilerinin kısa süre önce görevden alınma gerekçesini kamuoyuna sormuştu.
Olay, eğitim camiasında büyük tepki çekti.
Kaynak: Memurlar.Net