Başbakan'dan üniversitelere Gezi talimatı

Başbakan Erdoğan bugün RTE Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Eylül ve Ekim aylarında üniversitelerde yoğunlaşması beklenen eylemler konusunda gizli bir uyarıda bulundu!

Başbakan Erdoğan bugün RTE Üniversitesi'nde üniversite yönetimlerine okullarda disiplin kurallarının sıkı bir şekilde sağlanması konusunda uyarıda bulundu. Başbakan'ın bu uyarısının Eylül ve Ekim aylarında Üniversiteler'de yapılacak sistemli eylemlerle alakalı olduğu tahmin ediliyor. Daha önce Gezi Parkı protestoları ile başlayan eylemlerin Eylül ve Ekim aylarında yeniden hareketleneceğine ve bu hareketlenmenin okullar açılınca daha çok üniversitelerde yoğunlaşacağına dair hükümete istihbarat raporları sunulmuştu.
 
Sözkonusu raporlarda Gençlik kamplarında örgütlenen marjinal grupların, okulların açılması, liglerin başlamasını beklediği ve eylemlerini buralarda yoğunlaştıracakları söyleniyordu. 
 
İstihbarat birimleri, statlar ve üniversitelerde bulunan geniş halk kitlelerinin hedef alınabileceği tespitini yaparak, hükümete yönelik bilgilendirmede bulunmuştu. Eğitim öğretim yılının açılmasının ardından özellikle üniversite kayıt dönemlerinde öğrenci velileri ile irtibata geçileceği ve onlara hem terörizm ve marjinal grupların yaratacağı tehlikeler hem de Gezi süreci ile ilgili bilgiler verileceği ifade edilmişti.
 
 
Statlardaki taşkınlıklara karşı, stadyumlarda siyasi slogan ve ideolojik pankartlar yasaklanmıştı. Başbakan bugün de RTE Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada üniversitelere önemli uyarılar yaptı. 
 
İşte Başbakan'ın o uyarıları:
 
SİLAH VE MOLOTOFLA YÜRÜYORLAR
 
"Burada benim polisin kalkıyor su ve biber gazı sıkıyor. Şiddet diyorlar. Heryeri yakıyor yıkıyorlar, bunlar diktatörce şiddete başvuranlar olarak değerlendirilmiyorlar. Neymiş özgürlük mücadelesiymiş. Sevsinler sizi. Özgürlük mücadelesi fikren verilir. Sandıkta verilir. Sandıkta kazanamayacağını anlayanlar dağlarda meydanlarda silahla molotofla yürüyorlar."
 
ÜNİVERSİTELERDE TAM DİSİPLİN SAĞLANMALI
 
"Üniversitelerde bunlara asla müsaade edilmemelidir. Yönetim anında müdahale etmelidir. Burada herkes kitapla bilgisayarla dolaşmalı. Çünkü bunlar meydanı boş bulduğu zaman üniversiteleri aynı şekilde terörize etmenin gayreti içine giriyorlar. Üniversitelerimiz bir terör alanı değildir. Oralarda bilgi ve ilim tahsili vardır. Oradaki insanlar örnek olmaya mecburdur."
 
RotaHaber
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri