Resmî Gazete’nin 16 Ekim 2026 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla 13 karar kapsamında çok sayıda kamu kurumunda üst düzey görev değişikliği yapıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar atanırken SGK, Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, DHMİ ve DSİ’de de yeni görevlendirmeler gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan ve 15 Ekim 2026 tarihli kararlar, 16 Ekim’de Resmî Gazete’de yayımlandı. Atamalar kapsamında bakanlıklar, genel müdürlükler ve kamu iktisadi teşebbüslerinde görev değişiklikleri yapıldı. Kararlar arasında görevden alma işlemleri de yer aldı.
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına Bekir Bayrakdar atandı
2026/325 sayılı kararla Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin ilgili hükümleri doğrultusunda yapıldı.
SGK, Dışişleri ve Millî Savunma Bakanlığında yeni atamalar
Kamu kurumlarındaki diğer görevlendirmeler şöyle:
SGK: Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Adnan Yılmaz atandı.
Dışişleri Bakanlığı: Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürlüğüne Sabri Tunç Angılı getirildi.
Millî Savunma Bakanlığı: Personel Genel Müdürlüğüne Cüneyt Epcim atandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Opera ve Balesinde değişiklik
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı Vildan Satık görevden alındı. Bu göreve Pervin Oymak atandı.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğüne ise Can Atilla getirildi. Vakıflar Genel Müdürlüğünün açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığı görevine de Suat Faruk Giray atandı.
Ticaret Bakanlığında iki yeni genel müdür yardımcısı
Ticaret Bakanlığında yapılan atamalar kapsamında:
İthalat Genel Müdür Yardımcılığına Tuba Hatipoğlu,
Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcılığına Ayşegül Şahinoğlu Yerdeş atandı.
DHMİ ve DSİ’de yeni görevlendirmeler
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde Yönetim Kurulu Üyeliğine Selami Yapıcı, Genel Müdür Yardımcılığına Ertuğrul Karatay getirildi.
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünde ise bölge müdürlüklerine şu atamalar yapıldı:
VI. Bölge Müdürlüğü: Mehmet Akif Kaygusuz
IX. Bölge Müdürlüğü: Ömer Açıkgöz
TİGEM ve Et ve Süt Kurumunda yönetim değişikliği
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Yönetim Kurulu Üyesi Yener Yıldırım görevden alındı. Boşalan üyeliğe, kalan süreyi tamamlamak üzere Göktuğ Bağlı atandı.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Kutluhan Taşkın getirildi.
Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararlarının tam listesi
16 Ekim 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararlar kapsamında görev ve isimler şöyle sıralandı:
| Karar no | Kurum ve görev | Atanan isim |
|---|---|---|
| 2026/323 | SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı | Adnan Yılmaz |
| 2026/324 | Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Plan ve Eşgüdüm Genel Müdürü | Sabri Tunç Angılı |
| 2026/325 | Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı | Bekir Bayrakdar |
| 2026/326 | Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcısı | Pervin Oymak |
| 2026/327 | Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü | Can Atilla |
| 2026/328 | Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı | Suat Faruk Giray |
| 2026/329 | Millî Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü | Cüneyt Epcim |
| 2026/330 | TİGEM Yönetim Kurulu Üyesi | Göktuğ Bağlı |
| 2026/331 | Et ve Süt Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi | Kutluhan Taşkın |
| 2026/332 | DSİ VI. ve IX. Bölge Müdürlükleri | Mehmet Akif Kaygusuz, Ömer Açıkgöz |
| 2026/333 | Ticaret Bakanlığı genel müdür yardımcılıkları | Tuba Hatipoğlu, Ayşegül Şahinoğlu Yerdeş |
| 2026/334 | DHMİ Yönetim Kurulu Üyesi | Selami Yapıcı |
| 2026/335 | DHMİ Genel Müdür Yardımcısı | Ertuğrul Karatay |
Atama kararlarıyla çok sayıda kamu kurumunda üst düzey görev değişikliği yapılırken, TİGEM ve Kültür ve Turizm Bakanlığındaki bazı görevler için görevden alma işlemleri de gerçekleştirildi.