Sendikalar tarafından Okul Müdürlerinin Zorunlu Yer Değişikliği konusunda Danıştay'a açılan davalarla ilgili bir süredir kamuoyunda bazı bilgiler kulaktan kulağa yayılmakta. İptal kararı bekleyen binlerce okul müdürünün gözü-kulağı Danıştay'dan gelecek haberlerde.
Hal böyle olunca konu hakkında piyasada pek çok bilgi bulunmakta. En son dün ortaya çıkan bilgi "Danıştay Rotasyon davasını red etti ve kararını ilgili sendikalara bildirdi." şeklindeydi.
Konu kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından haber niteliği taşıdığından sitemizde de kaynak gösterilerek yer verildi.
HABER ASILSIZ ÇIKTI
Konu hakkında sitemiz editörlerinden Ömer AKGÜMÜŞ tarafından yapılan 2 telefon görüşmesi gerçeği ortaya çıkardı.
TÜRK EĞİTİM-SEN AVUKATI: BÖYLE BİR KARAR YOK
Konu hakkında ilk olarak Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat Sekreterinin görüşü alınmak üzere kendisine ulaşamayınca, sendika avukatlarıyla görüşüldü. Avukatlar tarafından verilen bilgi şöyle: "Danıştaya açtığımız dava ile ilgili sendikamıza her hangi bir bilgi ulaşmamıştır. Konu hakkında ek savunma yapmak üzere MEB, Danıştay'dan ek süre istemiş ve bu istek Danıştay tarafından kabul edilmiştir. Yani MEB konu hakkında ek savunma verecektir ve aldığımız bilgilere göre henüz ek savunmasını vermemiştir. Bu konuda tarafımıza bilgi geldiğinden ilk elden resmi web sitemizden gerekli açıklama yapılarak kamuoyu bilgilendirilecektir. "
EĞİTİM-SEN AVUKATI: BÖYLE BİR KARAR YOK
Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz, Eğitim-Sen Hukuk Bürosunda görev yapan ve bizzat Rotasyon davalarını Danıştay'a açan ve takip eden Avukat tarafından tarafımıza verilen bilgi şöyle: "Sendikamız tarafından Rotasyonla ilgili Danıştay'a 4 adet dava açılmıştır. Bu davalar hakkında bugün itibariyle (30.11.2010) verilmiş olumlu-olumsuz bir karar yoktur. En yakın kararı bu yıl sonuna kadar alabileceğimizi düşünüyoruz. O karar da; 15 Mayıs 2010 tarihinde Yönetici Atama Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Anadolu Lisesi statüsündeki yöneticiliklerin diğer yöneticiliklerle eş değer sayılması şeklindeki düzenleyle ilgili açtığımız davaya ilişkindir. Diğer davalar hakkında bir takvim söylemek yanlış olur. Danıştay'ın Rotasyon kararını verdiği şeklindeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır"
SONUÇ: BEKLEYECEĞİZ!
Sonuç olarak, binlerce okul müdürünün beklediği Danıştay kararları henüz çıkmamıştır. Anadolu Liseleri yöneticilikleriyle ilgili olan kararın en erken çıkması beklenmektedir.
Konu hakkında kamoyuna yansıyan haberlere temkinli yaklaşmak gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.
Ömer AKGÜMÜŞ
TurkiyeEgitim.Com
Danıştay Kararını VERMEDİ!
"Danıştay Rotasyon davasını reddetti" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı
Yorum Yap
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.