Dershane ve pansiyon ateşe verildi

Muş’un Bulanık ilçesinde FEM Dershanesi ve pansiyonunu ateşe verdi.

PKK yandaşı bir grup, dün akşam saatlerinde Muş’un Bulanık ilçesinde gösteri düzenledi. Aslanpaşa Caddesi üzerindeki FEM Dershanesi’ne gelen yüzü kapalı grup, saat 20.00 sularında 5 katlı dershanenin giriş kapısını kırarak içeri girdi.

5 KİŞİ SON ANDA TAHLİYE EDİLDİ

Giriş katını taş ve sopalarla tahrip eden eylemciler, daha sonra molotof bombası ve havai fişeklerle binayı ateşe verdi. Olay sırasında dershanede bulunan 3 öğretmen ile 2 personel mahsur kaldı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle mahsur kalanlar kurtarıldı. Bu sırada itfaiye ekipleri de yangını kontrol altına aldı. Saldırı sebebiyle binanın üst katındaki pansiyon da zarar gördü. Dumandan etkilenen 1 öğretmen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

DERSHANE GEÇEN YIL İLÇENİN GURURU OLDU

Bulanık’taki FEM Dershanesi önceki gün de saldırıya uğramıştı. İlçeye hizmet veren dershanenin saldırıya uğraması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Dershane verdiği eğitimle, geçtiğimiz yıl 150 gencin değişik üniversiteleri kazanmasını vesile olmuştu. Onlarca Bulanıklı genç de dershane sayesinde fen liselerine yerleşti.

YARALI ÖĞRETMEN DEHŞET ANLARINI ANLATTI: ZOR KURTULDUK

Bu arada dumandan etkilenen S. A. isimli öğretmen, tedavi için götürüldüğü hastaneden gece saatlerinde taburcu edildi. S. A., taburcu olduktan sonra yaşanan dehşet anlarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı. Saat 8-10 civarlarında 4 öğretmen ve 2 öğrenciyle içerde oturduklarını söyleyen S. A, şöyle konuştu: "Baktık aniden havai fişekler atıldı. Camdan baktık, dershaneye doğru atıldı. Sonra molotoflarla pencereleri kırdılar, içeri molotof attılar. Polis geldi, polis de ani müdahale etmedi. Bayağı bir durdu. Ani müdahale etseydi bu kadar şey olmazdı. Biz de içerden boğulmaktan zor kurtulduk. Hasar çok. Dershanenin alt katı idare bölümü tamamen yandı. Olay büyüktü, yanmaktan ve dumandan zor kurtulduk."

 

ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri