Din Kültürü Öğretmeni görevinden uzaklaştırıldı

Ateistlerin Müslümanlara göre Kuran'a daha uygun yaşadığını söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Cemil Kılıç, görevinden uzaklaştırıldı

KONDA'nın son raporunda ateistlerin sayısının artmasını Alman yayın organı olan DW Türkçe'ye değerlendiren Cemil Kılıç, "Bugün ateistler, Müslümanlara göre Kuran'a daha uygun ve daha ahlaklı yaşıyor." demişti.

İlahiyatçı Cemil Kılıç görevinden alındı. ilahiyatçı, yazar Cemil Kılıç, Twitter hesabından "An itibarıyla görevimden uzaklaştırıldım. Kamuoyunun bilgisine..." mesajı paylaştı.

Cemil Kılıç, Rami Atatürk Anadolu Lisesi'nde görev yapıyordu.

Türkiye'de namaz, hac ya da türban takmak gibi dini ritüelleri yerine getirenlerin dindar olarak tanımlandığını belirten Kılıç, İslamiyet'in yalnızca ritüellerden ibaret olmadığını şu sözlerle anlatıyor: "Oysa ahlaki ve insan hakları değerleri üzerinden de bir dindarlık tanımlaması yapılması gerekiyor. Gözlemlerime göre itikadi anlamda Türkiye'deki Müslümanların sayısı yüzde 60'ı geçmez. Türkiye'de hakim olan Emevi Müslümanlığı'dır. Kuran'da geçen namaz, haksızlıklara bir isyandır. Emevi Müslümanlığı'ndaki namazsa sultana, devlete, iktidara bir itaat olarak görülür."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri