Erdoğan açıkladı... Bazı illere 'millet bahçesi' kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz çevreciyiz ve bugüne kadar biz diktiğimiz milyarlarca ağaçla nam salmış bir iktidarız. Şimdi yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimize 'millet bahçeleri' kuracağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınındaki "Cumhurbaşkanı Özel" programında Pelin Çift ve Fatih Er'in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

- Sıfırdan yola çıkmak başka. Yola devam dediğimiz şey başka. Deneyim tecrübe. Biz ülkeyi, Türkiye'yi tanıyoruz. Bu vatanın neresinde ne eksik biliyoruz. Biz o noktadan devam edeceğiz. Ülkemizde bu sistem değişikliğiyle başkanlık sistemine geçişle adımlarımızı hızlandıracak. Bürokratik oligarşinin prangalarını atacağız. Biz ne dediysek yaptık, icraatlarımız ortada.

- Birileri kalkıp şunu yapacağım bunu yapacağım diyor. Burada yapmış olanlar var. Bu laf değil, icraat. Mesafeyi hızlı alacağız, siyasetçiyle dışarıdan hakkaten kalitesi yüksek ekipleri oluşturmak. Ülkeyi bir anonim şirket gibi yönetmek. Aksi halde bürokratın avucuna düşersin. Cumhuriyet tarihinde bir bakın bir boğazda İstanbul'da merhum Demirel, Özal döneminde iki tane köprü var.

- 16 yılın içerisine Avrasya Tüneli'ni, Marmaray'ı yaptık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Körfezin yıllardır çilesi olan köprüyü yaptık. Cumhuriyet atrihi boyunca 25 tane havalimanı yapılmış. Biz 26 tane ilave ettik. Havayolu halkın yolu oldu. Bu siyasetin gücünü daha dinamik hale getiriyoruz. Neyle? Başkanlık sistemiyle. Bu sistemin bize kazandıracakları var.

- Eğitim, sağlık, adalet, güvenlik bu 4 sutünla yükselen Türkiye için çok ciddi adımlar atmamız lazım dedik. Yaptık mı yaptık. Bütün evlere doğalgaz giriyor artık. Bu nedir insanca yaşama erdemine ulaşmasıdır halkımın. Gelen iktidarlar derdi dert edinmedi. Biz bunun derdindeyiz.

- Manifesto için çerçevesini ortaya koyuyor. Beyanname artık detaya giriyor. Sunuşum var. Onun ardından biz bugüne kadar nasıl geldik ne yaptık, ne vaadettik, neleri yaptık. Bu yeni sistem kendini nasıl anlatacak bütün bunların hepsini beyannamede göreceğiz.

- Somut has yapacaklarımız neler olacak? İpucu vereyim. Biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya'da Konya stadı vardı. Onun yerine millet bahçesi. Aynı şekilde Eskişehir. Eski stadın olduğu yere biz şimdi millet bahçesi kuracağız. İstanbul'da öyle. En büyük müjde bu. Atatürk havalimanı millet bahçesi olacak. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk havalimanında da millet bahçesi haline getireceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri