Erdoğan'dan İslam Ülkesi Liderilerine: Biz Ne İşe Yarıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı İslam İşbirliği Konferası'nda İslam ülkelerinde yaşanan zulümle ilgili konferansa katılan liderlere "Biz ne işe yarıyoruz" dedi.

İslam İşbirliği Konferası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine "İslam dünyasının sorunlarını burada açıkça konuşup istişare etmeliyiz" diyerek başladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Hepimiz ayrı milletlerden ülkelerden olabiliriz. Ancak hepimiz peygamberimizin ümmetlerindeniz. İslam dünyasının sorunlarını burada açıkça konuşup istişare etmeliyiz.

"FİLİSTİN'DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR"

İslam dünyasının üzüerinde ciddi operasyonlar yapılıyor. Müslümanlar birbirlerine kırdırılıyor. Ölen de öldüren de Müslümandır. Demek ki biz İslam dini mensupları değerlerimizden uzaklaşıyoruz. Kardeşlerim, şunu buradan açıkça samimiyetle söylüyorum; Filisti'nde yaklaşık bir asırdır insanlık dramı yaşanırken, meseleyi mezhep ve ideolojik bakmak insani değildir.

"DEAŞ DİYE BİR Terör ÖRGÜTÜ ÇIKTI"

Filistin'de her gün kadınlar çocuklar öldürülürken meseleye çıkar ve mezhep gözlüğüyle bakmak inanın, insani, islami değildir. Unutmayın ki, 'Maliki Yevmid Din' olan Allah'tır. Sünni yada Şii olmamız kesin gerçeği değiştirmiyor. Deaş diye bir Terör örgütü çıktı. İslam adına Müslüman öldürüyor. Böyle bir zihniyeti nereden alıyor diye sormak gerekiyor.

Siz sesinizi çıkartmassanız, biz sorunları çözmeye çalışmazsak, onlar çözmeye çalışacak! Bm'nin 5 konsey üyesinde bir İslam ülkesi var mı? Neden yok? Burada oturup konuşup dağılacaksak bir anlamı yok. Ama bir karar alacaksak bu işin bir neticesi var.

Şimdi sorarım size, biz ne işe yarıyoruz? Yine burada toplanıp, konuşup yine dağılacak mıyız?

Ayrıntılar geliyor...

haberle.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri