Formasyon Bekleyenlere Ek Kontenjan Müjdesi

Formasyon Bekleyenlere Ek Kontenjan Müjdesi

YÖK Başkanı Saraç'ın pedagojik formasyonla ilgili 2015 Bahar döneminde ek kontenjan verildiğini duyurduğu sosyal medya paylaşımları

  • Üniversitelerden ve öğrencilerimizden gelen yoğun taleplere bağlı olarak 2015 Bahar döneminde Pedagojik Formasyon Eğitimi için ek kontenjan verilmesi kararı alınmıştır. Kurulumuzca alınan bu kararın hayırlı olmasını dilerim.
  • 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde başlatılacak olan P.Formasyon Eğitimi Programları için gerekli şartları taşıyan üniversitelere toplam 40 bin dolayında ek kontenjan verilmiştir ve üniversitelere bildirilmiştir.
  • Üniversitelerin kontenjan talepleri, insan kaynakları ve fiziki kapasiteleri de göz önüne alınarak değerlendirilmiştir.
  • Bundan önceki programlarda da olduğu gibi üniversitelerin, verilen toplam kontenjanın en az %25’ini mezunlara, kalanını son sınıftaki öğrencilere tahsis etmesi gerekmektedir.Ara sınıftaki öğrenci başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Bildiğiniz üzere, Milli Eğitim Bakanlığı  KPSS’de aldığınız puana göre, ihtiyaç duyduğu alanda, ihtiyaç duyduğu sayıda sizleri öğretmen olarak atayabilmektedir.
  • P.Formasyon Eğitimi almak öğretmen olarak atanmanız için taşımanız gereken şartlardan sadece biridir. 
  • Üniversitelerimize geçen yıldan bu yana yaklaşık 200 bini aşkın P.Formasyon Programı için kontenjan tahsis edilmiştir.
  • YÖK olarak öğretmen adayı eğitimi konusunda önümüzdeki süreçte bazı köklü değişiklikler düşünmekteyiz.
  • Tekrar P.Formasyon konusunda alınan kararın öğretmen adaylarımız için hayırlı olmasını dilerim.
20.01.2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısında Alınan Kararla 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İzin Verilen Üniversiteler ve Kontenjanlar;
 
http://www.yok.gov.tr/documents/10279/13167014/20_01_2015_tarihli_yuksekogretim_yurutme_kurulu_toplantisinda_alinan_kararla_2014_2015_egitim_ogretim_yili_bahar_donemi_pedagojik_formasyon_kontenjanlari.pdf/0777b629-ac4b-46fd-a7b9-29a829acb260

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri