Genelkurmay: Sınav soruları çalınmadı

Genelkurmay Başkanlığı, kurmay sınav sorularının çalındığına ilişkin haberleri yalanladı, bu konuda herhangi bir suç duyurusu olmadığını bildirdi.

Genelkurmay Basın ve İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Özkürkçü, Hürriyet'in kurmay sınav sorularının çalınmasına ilişkin sorusu üzerine, "Bu konudaki haberler gerçek dışıdır" dedi.

Tuğgeneral Özkürkçü, soru hırsızlığı ile ilgili olarak ne Genelkurmay 2. Başkanı, ne de Genelkurmay Adli Müşavirliği tarafından herhangi bir soruşturma açılmadığını da söyledi.

Özkürkçü, şöyle konuştu;

"Kurmaylık sınavı sorularının sızdırıldığına dair ne Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler imzasıyla ne de Genelkurmay Adli Müşavirliğince herhangi bir suç duyurusunda bulunulmamıştır. Bu konudaki haberler gerçek dışıdır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da bu kapsamda sorulmuş ve kendilerinden de bu yönde bir soruşturma olmadığı cevabı alınmıştır" dedi.

"ORG. GÜLER'İN SUÇ DUYURUSU BAŞKA BİR KONUDA"

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Güler'in başka bir konuda 17 Nisan'da suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Tuğgeneral Özkürkçü, bu konuda şu bilgiyi verdi;

"Ancak; yine başka bir ulusal günlük gazetede 15 Nisan 2014 tarihinde yayınlanan "Soruları çalıp TSK'ya sızdılar" başlığı ile yapılan bir röportajda çok değişikkapsamda olan, Kurmaylık soruları sızdırılması ile ilgili olmayan bir başka haberi yer almış ve bu haberle ilgili olarak, Genelkurmay II nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler tarafından 17 Nisan 2014 tarihli suç duyurusunda bulunulmuştur. Bunun yukarıda yer alan haberle hiçbir ilgisi yoktur. Detay olarak suç duyurusu evraklarıı da "Hizmete Özel" gizlilik derecesini haizdir.Harekat Planları dışında ÇOK GİZLİ ibaresi zaten bu tür suç duyurusu evraklarında kesinlikle kullanılmaz".

Haber Türk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SINAVLAR Haberleri