5 Ocak 2020’den beri kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Öğrencisi Gülistan Doku’nun kayıp soruşturmasında 6 yıl sonra önemli bir operasyon düzenlendi.
Soruşturma kapsamında 7 ilde toplam 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden biri olan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel, İstanbul Ataşehir’de gözaltına alındı.
Gözaltına Alınan Şüphelilerden Bazıları:
- Mustafa Türkay Sonel (Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu)
- Zeinal Abakarov (Gülistan Doku’nun eski sevgilisi)
- Engin Yücer ve Cemile Yücer (Alanya)
- Uğurcan Açıkgöz (Mustafa Türkay Sonel’in arkadaşı)
- Erdoğan Elaldı (Eski İl Özel İdare çalışanı)
- Gökhan Ertok (İhraç eski polis)
- Savaş Gültürk ve Süleyman Önal (Munzur Üniversitesi kamera sorumluları)
- Celal Altaş ve Nurşen Arıkan (Tunceli)
Olayın Geçmişi Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Cep telefonu sinyali en son Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü’nde alınmıştı. Yapılan kapsamlı aramalara rağmen Doku’ya ait herhangi bir ize rastlanamamıştı.
Soruşturmada birçok tartışmalı nokta bulunuyor. Özellikle Munzur Üniversitesi’ne ait kameraların arızalı olması, görüntülerin netleştirilememesi ve bazı kamera açılarının değiştirilmesi iddiaları dosyada yer alıyordu.
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Soruşturmanın detaylı şekilde devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: NTV