Hakim ve savcılara 70 bin TL zam iddiası gündem oldu

Sosyal medyada yayılan hakim ve savcılara 70 bin TL seyyanen zam yapılacağı iddiası resmi kaynaklarda doğrulanmadı. Adalet Bakanlığı cephesinden de açıklama bulunmuyor.

Son günlerde sosyal medyada yayılan “hakim ve savcılara 70 bin TL seyyanen zam yapılacak” yönündeki paylaşımlar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ancak iddiayı doğrulayan resmi bir düzenleme ya da duyuru bulunmuyor.

İnternette dolaşıma giren bazı içeriklerde yargı mensuplarına yönelik yaklaşık 70 bin liralık seyyanen artış yapılacağı öne sürülse de, bu bilgi resmi makamlar tarafından ilan edilmiş değil. Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde böyle bir maaş artışına ilişkin açıklama yer almıyor.

Sosyal medyada yayılan iddiaların bir bölümünün “kulis bilgisi” ya da “değerlendirilen formül” şeklinde servis edildiği görülüyor. Nitekim bazı haberlerde bunun kesinleşmiş karar değil, yalnızca iddia düzeyinde olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle konuya ilişkin paylaşımların resmi karar gibi sunulması yanıltıcı bulunuyor.

Öte yandan, Adalet Bakanlığı’nın resmi sayfasına göre Akın Gürlek, 11 Şubat 2026’dan bu yana Adalet Bakanı olarak görev yapıyor. Buna karşın, erişilebilen resmi kaynaklarda Bakan Gürlek tarafından “hakim ve savcılara 70 bin TL seyyanen zam yapılacak” şeklinde yapılmış bir açıklama görülmüyor.

Bu aşamada kamuoyuna yansıyan tabloya göre, hakim ve savcılara yönelik 70 bin TL seyyanen zam iddiası resmi olarak doğrulanmış değil. Maaş artışı gibi konularda Resmi Gazete, Adalet Bakanlığı ve diğer resmi kurumlardan yapılacak açıklamalar esas alınmadan paylaşılan bilgilerin ihtiyatla değerlendirilmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri